Divatbemutató SHOW & PARTY

2013. július 22.

Vége a tanvének: a KREA iskola divatbemutatóval és partival ünnepel! 2010. június 18-án, pénteken az U26 clubshopban megrendezendő divatbemutatón az idén diplomázó hallgatók kollekciói mellett a tavaly végzettek új öltözékei és az elsős-másodikosok ruhaobjektjei is láthatók lesznek.

A tavalyi elegáns rendezvény után a KREA iskola legtehetségesebb hallgatói idén könnyed hangulatú rendezvényen prezentálják alkotásaikat. Június 18-án a Nyugatinál, az Eiffel téren újonnan megnyílt U26 clubshopban a fiatal tervezők munkáit egészen közelről megvizsgálhatják a divatra éhes látogatók.

A KREA három idén diplomázó divattervező szakos diákja már most komoly elismerést tudhat maga mögött. Az ANNAEVA tervezőpárosa az idei Fashion Awards gálán az Év Fiatal Divattervezője lett. A lányok egy kisszériás női finomkollekcióval rukkoltak elő tanulmányaik lezárásaként, melyet a filmnoir, a képregények és a 40-es 50-es évek divatjának találkozása inspirált.
A másik divattervező szakos hallgató, Dudás Judit, a 2008-ban Pekingben megrendezett nemzetközi Triumph Inspiration Awardon egyedüli magyarként nyert díjat. Legújabb férfiöltözékeiben a klasszikus vonalak keverednek új szabásmintákkal és búzakalász ihlette mintanyomat jelenik meg az anyagon.

A tavaly végzett KREÁsok a 2010 tavasz-nyári szezonra készültek öltözékeikkel: Polonszki Tünde kollekciója a napsütötte tengerpart hangulatát idézi, a ruhák fodrai a homok és a tenger hullámaira emlékeztetnek. Ugyancsak az aktuális szezonra jelentkezik az Imago Mundi tervezőpárosának női kollekciója, amelyet az anatómia inspirált; a klasszikus fekete mellett a csontszínű és az emberi húst idéző pinkpiros ruhákat az izomkötegeket idéző szabásvonalak, letisztult vonalvezetés és néhol eltúlzott sziluettek jellemzik.

A KREA iskola első és másodéves hallgatói között már most kiemelkedő tehetségek vannak, ezért a szakoktatók úgy döntöttek, hogy a legügyesebbek közülük bemutathatják az általuk tervezett outfiteket. Habár a ruhák többsége nem tartozik a hordató kategóriába, inkább objekteknek tekinthetőek, ezek a darabok is felvonulnak majd a bemutató estéjén.
 

A divatbemutató stábjában részt vesz a Tombor Sarolta sminkmester vezette sminkes KREA csapat, és a Hairclub stúdió is, díjnyertes fodrászok – Snoopy és Gepárd – irányításával. A KREA iskola stylist hallgatóinak munkáival is megismerkedhet a közönség; a divatfotókat egész este kivetítőn tekinthetjük meg.

A bemutatót követő partin a zenéről DJ Sabda és DJ Soulrise, a Mustbeat Crew tagjai gondoskodnak.

A KREA bemutatja: Divatbemutató SHOW&PARTY
2010. június 18., péntek, 19:30
U26 clubshop
Budapest, 6. kerület, Eiffel tér (Nyugati)
A belépés ingyenes
Infó: www.djuice.hu/u26[1], www.mixcloud.com/mustbeat[2], www.myspace.com/sabda[3], www.myspace.com/peterbernath[4], www.kreaiskola.hu[5], www.kreaiskola.freeblog.hu[6]
 

References

  1. ^ www.djuice.hu/u26 (www.djuice.hu)
  2. ^ www.mixcloud.com/mustbeat (www.mixcloud.com)
  3. ^ www.myspace.com/sabda (www.myspace.com)
  4. ^ www.myspace.com/peterbernath (www.myspace.com)
  5. ^ www.kreaiskola.hu (www.kreaiskola.hu)
  6. ^ www.kreaiskola.freeblog.hu (www.kreaiskola.freeblog.hu)

‘),