Fesztiválajánló

2013. július 22.

A kollégákkal úgy döntöttünk, megnézzük, milyen fesztiválok lesznek nyáron, amelyekre nem csak el lehet, hanem egyenesen el kell menni.

Veszprém játékai – László Krisztina ajánlja
„Minden évben a balatoni nyaralásunk legélvezetesebb pontja, amikor esténként átugrunk Veszprémbe az Ünnepi Játékok koncertjeire. A város maga is varázslatos, a belváros szűk utcáinak romantikus hangulata, a püspöki palota barokk épülete – amely a rendezvény díszletéül szolgál – ráhangolják a lelkünket a ránk váró zenei élményre. Idén is ott leszünk majd. A legjobban Chic Corea zongorajátékát várom, amelyet Kenny Garrett szaxofonszólói kísérnek.”
2010. július 29.–augusztus 1.
Infó: www.veszpremfest.hu

Volt-lesz – Tiefenthaler Eszter ajánlja
„Ha sorra vennénk Billy Idol slágereit, soká érnénk a végére: White Wedding, Sweet Sixteen, Cradle of Love… Egy ”80-as évek nosztalgiabuli is kikerekedhetne a fellépéséből a VOLT fesztivál második napján, de mi valami erőteljesebbre számítunk. Utána lazítás a Magashegyi Underground koncertjén, éjjel 2-kor pedig – Tiga zenéjére – a tánctéren a helyünk.”
2010. június 30.–július 3.
Infó: www.volt.hu[2]

Dzsessz és bor – Valkovics Tünde ajánlja
„Júliusi nyári este a Balaton partján, zamatos borokat kortyolgatva, miközben a hazai kortárs dzsessz fiatal tehetségeit, nagyágyúit hallgathatjuk a szabadtéri színpadon. Kivételes élmény a balatonboglári Jazz és a Bor fesztiválja, főleg azoknak ajánlom, akik a legjobb magyar borok közül most fedeznék fel a Dél-Balaton kiváló borászatait, és nyitottak a legfrissebb dzsesszirányzatokra is. A Babos Projekt Special után idén igazi csemege a Harcsa Veronika–Gyémánt Bálint-duó.”
2010. július 15–18.
Infó: www.jazzesaborfesztivalja.eu[3]

Szól a Sound – Szűcs Péter ajánlja
„Fesztivál és klubhangulat egyszerre – talán ez a legjobb a Balaton Soundban a zenén és a helyszínen túl. A Sound valami miatt minden évben felülmúlja az előző évi élményt. Nagy klasszikusok is ellátogatnak idén a tó mellé, például a Pet Shop Boys, a Jamiroquai, de Paul Oakenfold sem hiányozhat. Mi a legjobban a belga DJ-duó, a 2ManyDJs produkcióját várjuk.”
2010. július 8–11.
Infó: www.balatonsound.hu[4]

Sziget-extra – Komlósi Dániel ajánlja
„Omara Portuondo maga az energia, Nina Hagen a lázadó alterdíva, a Gotan Project meg egyszerűen nem tud hibázni – máris három ok, hogy idén is az Óbudai-szigeten töltsünk egy hetet az augusztusból. Persze, tudom én, hogy minden évben megfogadjuk, soha többet, öregek vagyunk már ehhez satöbbi, de egyszerűen megkerülhetetlen állomás a magyar fesztiválok között, pláne, hogy utána mindig sajnáljuk, ha kihagyunk egy-egy napot. Szóval az első sorokban várok mindenkit…”
2010. augusztus 11–16.
Infó: www.sziget.hu[5]

[Marie Claire, 2010. július]

[1]

References

  1. ^ www.veszpremfest.hu (www.veszpremfest.hu)
  2. ^ www.volt.hu (www.volt.hu)
  3. ^ www.jazzesaborfesztivalja.eu (www.jazzesaborfesztivalja.eu)
  4. ^ www.balatonsound.hu (www.balatonsound.hu)
  5. ^ www.sziget.hu (www.sziget.hu)

‘),