A hónap könyve – Grecsó Krisztián: Tánciskola

2013. július 22.

Legalább akkora izgalommal vártuk Krisztián új regényét, mint írásait a Marie Claire-ben hónapról hónapra. Igaz, más címmel, ám így is nagyon örülünk, hogy végre megjelent.

„Úgy volt, hogy Doktor urak lesz – meséli Krisztián. – Aztán ajánlottam az Ördöglugas címet. És végre megjelent: a Tánciskola. Hölgyeim! Igen, ez ugyanaz a könyv, csak amíg »terhes« voltam vele, megváltozott a neve. A születésekor ezt diktáltam be. Szerintem még mindig fülledt, forró, szerethető. Csak az évek alatt annyit változott, hogy végül nem is lány lett, hanem fiú. Ám azt mondják, a nehéz szülések egészséges babát hoznak…” (Magvető)


Előtérben az író: Grecsó Krisztián

Az a megtiszteltetés ért, hogy az elsők között vehetted át az újonnan alapított Márciusi Ifjak Díjat. (Az elismerést tizenkét 35 évesnél fiatalabb magyar tehetségnek adják, amelyet idén többek között Oláh Tzumó Árpád zongorista, Gárdi Balázs fotóriporter és Láng Annamária színésznő kapott – a szerk.)
A díjat először adták át, és egy ilyen elismerést nyilván az minősít leginkább, kik a díjazottak. A többieket is igen nagyra tartom, nem a díjátadón hallottam róluk először, örültem, hogy ilyen illusztris társaságban lehettem. Nagyon jólesik ez az elismerés, büszke vagyok rá.

Mi a következő lépés? Pihenés, munka vagy egy újabb regény?
Most a Tánciskolát népszerűsítem. Sok vidéki városban és Pesten is szeretnék minél több olvasóval találkozni. Három év munkája ez a regény, szeretném, ha minél többen megismernék.

Kiknek ajánlod a Tánciskolát?
Azoknak, akik még a felnőtté válás „beavatási” krízise előtt állnak, és azoknak is, akik már túlvannak az első szerelmi botlásaikon, botladozásaikon és tévelygéseiken. Egyszóval: mindenkinek.

[Marie Claire, 2008. június]

‘),