A legjobb zenekarok a legjobb fesztiválokon

2013. augusztus 14.
Idén sem kell sokat gondolkodnunk, ha jó zenét szeretnénk hallani. Segítségül összegyűjtöttük neked a nyár legerősebb fesztiváljait.

New
Generation

Zsenge koruk ellenére (a tagok is huszonévesek, és a zenekar is nagyon friss) a ’60-as, ’70-es évek beatzenéjét modernizálták. Az Ivan and The Parazol első, Take My Hand című dalával számos rajongót szerzett magának. Június 27-én 17 órakor adnak koncertet Zánkán, az EFOTT-on (június 25–30.)
Infó: www.efott.hu

 

Pegazusok márpedig léteznek
Hogy kiket érdemes idén felfedezni a különféle fesztiválokon? A debreceni Campus Fesztiválon például az indie-pop új üdvöskéjét, a Pegazusok Nem Léteznek zenekart mindenképpen, akik két éve alakultak Lázár Domonkos dalszerző-gitáros és Ács Eszter énekesnő részvételével. Segíts nekem című daluk nagy kedvencünk lett. A július 17-től 21-ig tartó fesztiválon 21-én láthatjuk őket 17 órakor. Irány az első sor.
Infó: www.campusfesztival.hu

 

Electrokedvenc
A már jó rég megalakult, mégis folyton változó és műfajokat próbálgató formáció végleges formáját 2010-re érte el. A Brains legújabb lemezének, a Full Range-nek gerincét a drum’n’bass alapú indulók adják, de szinte valamennyi aktuális stílust szintetizálja a dubsteptől egészen az electróig. A július 11. és 14. között tartó Balaton Soundon bulizhatunk velük – július 13-án veszik birtokba a színpadot.
Infó: www.balatonsound.hu

 

Hanyag elegancia
A Punnany Massif sem új, és az Alfa Fesztivál sem. Ám utóbbi most tért vissza egy év kihagyás után, előbbi pedig évről évre egyre erősebb, és már közel sem csak underground kedvenc. Atulajdonképpen tizenéves koruktól együtt bandázó MC-k, RendbenMan és Wolfie negyedik, Fel című lemezét nagyon jó szívvel ajánljuk. A pécsi hiphopformáció a július 18. és 20. között megrendezett Alfa Fesztivál (várpalotai Cseri Parkerdő) nyitónapján a Nagyszínpadon lép fel 23.30-kor. Hiphopperek és táncos lábúak, előre!
Infó: www.alfafesztival.hu

 

Igazán óriási
A július 3. és 6. között tartó VOLT fesztivál színes kínálatában könnyen rátaláltunk egy régi-új gyöngyszemre: az Óriás zenekar fülbemászó gitárzenéje azonnal magával ragad, pláne Tűz, víz, repülő című harmadik albumuk. Július 5-én adnak koncertet 16.30-kor.
Infó: www.volt.hu