Egy kis mese estére

2013. szeptember 11.

Ha még nem hallottál volna róla, most ősszel nagyszerű (hangú) énekesnők sora lép fel az A38 Hajón. Lesz miből csemegéznünk: jön például Ane Brun, Emika, Amanda Palmer, Mélanie Pain, a magyarok közül pedig Péterfy Bori vagy Palya Bea. A sort pedig szeptember 11-én a dánok nagy kedvence, az itthon még aránylag ismeretlen Fallulah nyitja.

Hazájában már első albumával platinalemezes és listavezető lett, nem véletlenül, hiszen okos és kifinomult popzenét játszik, amelyre most mindenki vevő. A 28 éves énekesnőre hamar ráfogták, hogy mesebeli karriert futott be. Anyukája dán, apukája román származású, és mindketten egy balkáni folk-táncegyüttes tagjaiként utaztak rengeteget a világban. Persze a kis Fallulahot is vitték magukkal, aki így intenzív és inspiráló zenei-előadóművészeti közegben nőhetett fel. Aztán amikor 9 évesen elvesztette az édesapját, ami – dalai szerint is – nagyon mélyen érintette, megjárta az Egyesült Államokat, ahol a Broadway Dance Center – az egyik legelismertebb és legkeményebb tánciskola – kurzusain vett részt. 2009-ben tért vissza Dániába, ekkor indult be énekesi karrierje.

Első budapesti koncertjén frissen megjelent, beszédes című Escapism lemezét mutatja be, de természetesen elhangzanak a slágerei is. (Infó: www.a38.hu)