Gyerünk a moziba!

2013. szeptember 12.
Augusztusi címlaplányunk, Olivia Wilde szupermodellt alakít Ron Howard legújabb mozijában. Nem csak Forma 1 rajongóknak kötelező!

Olyan filmet ajánlunk, amelyen kivételesen hímnemű kísérőnk sem fog unatkozni – főleg, ha szereti a Forma 1-et. A Hajsza a győzelemért (16) című filmben ugyanis a kétszeres Oscar-díjas® Ron Howard (Egy csodálatos elme, Frost/Nixon) James Hunt és Niki Lauda felejthetetlen versengését mutatja meg a világnak. 1976 a Forma 1 legendás szezonja volt, amikor ez a két zseniális versenyző egymással vívtak harcot: James Hunt, a vagány brit pilóta, a Forma 1 rocksztárja (Chris Hemsworth) és Niki Lauda, az osztrák fegyelmezett zseni (Daniel Brühl), az 1975-ös világbajnok.

De a sporttörténeti tényeken kívül számunkra érdekesebb a filmben James Hunt és Olivia Wilde által alakított, Suzy Miller szerelme. Suzy Miller a hetvenes évek egyik keresett szupermodellje volt, aki annak ellenére ment feleségül a pilótához, hogy tudta, férje gyógyíthatatlan szexfüggő. Az ő kapcsolatukat is górcső alá veszi a film. Egy kis érdekes adalék még: Suzy Miller miután elvált James Hunttól, egy hasonszőrű férjet választott magának, Liz Taylor levett exét, Richard Burtont.

De elég az intrikából. A film ugyanis a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményének állít emléket: Nicki Lauda ugyanis alig hat héttel balesete után ült újra volán mögé, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb…

(Premier: szeptember 12., ProVideo)