Kultúrtitkok: Várkonyi Andrea

2013. szeptember 19.
Pirosban a női szívekért kampányunk egyik szereplője a munkájában komoly és visszafogott, de ha kikapcsolnak a kamerák, jól tudja, hogyan kell lazítani.

Melyik volt az a könyv, amely a legnagyobb hatással volt rád?

Sok könyvet kiemelhetnék, ami nagyon tetszett. Nyitott vagyok mindenre, szeretem a lelkizős, mélyebb témákat, ugyanúgy, mint a történelmi vagy a szépirodalmi műveket. Jelenleg a Rolling Stones gitárosának, Keith Richardsnak a könyvét olvasom, az Életet. Kissé keményebb témájú, de nagyon jól mulatok rajta.

Van olyan színdarab vagy színpadi produkció, amiért órákat állnál sorban, vagy elrepülnél a világ másik felére?

A Tények miatt sajnos színházba nem vagy ritkán jutok el. De van egy kis csapatunk, akikkel a KISS együttesért szinte bárhová elmegyünk, legutóbb Prágába követtük őket. A koncertjeik mindig annyira fantasztikusak, mint amikor először láttam őket a színpadon. Sosem lehet megunni.

Mit gondolsz a dzsesszről mint műfajról?

Az ízlésemtől legtávolabb álló műfaj. Sokféle zenét hallgatok, de a dzsessz valahogy mindig kimaradt. Szeretem például Stinget – ő családilag is nagy kedvenc –, a hazaiak közül pedig Cipőt és a Republicot, valamint a Tankcsapdát.

Milyen filmekre ülsz be szívesen moziba?

A könnyed, szórakoztató filmeket szeretem, de moziba is ritkán jutok el, inkább megvárom, amíg valami kijön DVD-n. Ha mégis a mozizás mellett döntünk, akkor gyerekfilmet nézünk meg a kislányommal és Gáborral.