Kultúrtitkok: Epres Panni

2013. szeptember 20. |

Pirosban a női szívekért kampányunk szereplője igen nyitott a világra a kultúra terén is. A gyerekeivel szintén igyekszik régit is, újat is megismertetni.

Kultúrtitkok: Epres Panni

A legfontosabb könyvélményeid?

Ha egy könyvet nagyon szeretek, időről időre újra előveszem és elolvasom, mert az évek során a részletek homályba veszhetnek. A kedvencem Márai Sándor Az igazi című műve, bár be kell vallanom, Márait minden mennyiségben tudok olvasni. Amit viszont mindenkinek kötelezővé tennék, az Szerb Antal Utas és holdvilág című regénye – a hangulata egy életen keresztül elkísér. A férjem pedig Faludy György műveivel ismertetett meg – szintén nagy élmény volt olvasni.

Kedveled a film-, illetve a színházi adaptációkat?

Az adaptációkat sokszor szidják, de nekem kifejezetten jó élményeim vannak. Szabó Magda Az ajtó című könyve után a filmet többször is láttam, és szerintem fantasztikus hangulata van. Színházban pedig legutóbb a Jadviga párnáját láttam, ami szintén kellemes csalódás volt.

Ha nem létezne lehetetlen, kivel ülnél le szívesen ebédelni?

Kérlek, foglalj nekem egy asztalt egy napsütéses októberi napon, dél körül, hat főre a New York kávéházba. A vendégeim Jackie Kennedy, Meryl Streep, Audrey Hepburn, Annette Bening és Linda McCartney lesznek.

Milyen meséket olvasol a gyerekeidnek?

Próbálok vegyesen válogatni – a népmeséktől kezdve a maiakig. Az örök kedvencük mégis a diavetítés, mert ennek van a legcsaládiasabb hangulata. Élvezik, hogy a szerepekbe ilyenkor én is beleélem magam, és kicsit újra gyerek leszek.

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Az egyik legfelkapottabb izlandi tehetség, Víkingur Ólafsson Budapesten izland

Az egyik legfelkapottabb izlandi tehetség, Víkingur Ólafsson Budapesten