Kultúrtitkok: Görbicz Anita

2013. szeptember 21.
Pirosban a női szívekért kampányunk sportolója rajong a mozgóképért, az ő szívét azonban – ha már kultúra – egy gyerekkori kedvenc könyve dobogtatja meg a legerősebben...

Film vagy sorozat?

Inkább sorozatrajongó vagyok. A 24 Jack Bauerrel a főszerepben például mindig leköt. Azért a filmek között is vannak kedvenceim: például Az utolsó mohikán, a Gladiátor vagy Az utolsó szamuráj Tom Cruise-zal.

Van olyan színész, akinek minden filmjét megnézed műfajtól és történettől függetlenül?

Robert de Niro az abszolút kedvenc. A Keresztapában nyújtott alakítása felejthetetlen volt számomra, azóta követem a filmjeit.

Mi volt életed első kedvenc könyve?

A szívemhez legközelebb, ahogy régen és most is, Varga Katalin Mosó Masa Mosodája című könyve áll. Gyermekkoromban rengeteget forgattam, egyszerűen imádtam. Szerencsére manapság is gyakran a kezembe kerül, bár most nem magamnak, hanem a keresztfiamnak, Noelnek olvasok belőle, aki szerencsére ugyanannyira imádja, mint én. A mostani kedvencek? Frei Tamás írásait mindig szívesen veszem elő, főleg a stílusát szeretem.

Hogy telt a nyár, és mit hoz az ősz?

Idén hosszú évek óta először volt időm nyaralni. A Bajnokok Ligája-győzelem után először segítettem az árvízi védekezésben a lakóhelyemen, Dunaszegen, majd a tengerparton pihentem ki a szezont. Az ősz pedig, remélem, ugyanolyan sikereket hoz a csapatunknak, mint az előző szezon…