Egy Bárkában Weöres Sándorral

2013. szeptember 28.
Összművészeti estet ajánlunk szombat estére. Ahol többek közt azt is megtudhatod, hogyan fér meg egy helyen (jelen esetben a Bárkában) Weöres Sándor költészete, a soundpainting és a 3D mapping.

Az idén 100 esztendeje született Weöres Sándorra emlékeznek az Egy Bárkában Weöres Sándorral című esten szeptember 28-án 19 órakor. A Bárka Színház közreműködésével létrejövő emlékest a költő egyik legizgalmasabb versciklusára, az érzékien filozofikus 12 „szimfóniára” épül, amely látomásos és profetikus hangvételével a 20. századi magyar irodalom legjelentősebb alkotásai közé tartozik. Weöres minden szimfóniájából elhangzik egy-egy tétel, melyet a Bárka Színház által felkért művészek, alkotók elevenítenek meg a művészet különféle eszközeivel, műfajaival: a költői szó megszólal a zene, a tánc, a film nyelvén is, sőt – 3D mapping és soundpainting is formában.

A Bárka kiváló színművészei, Gados Béla, Ilyés Róbert, Kardos Róbert, Parti Nóra, Szabó Emília, Varga Anikó és Seress Zoltán mellett olyan nagyszerű művészek csatlakoztak a programhoz, mint Ladányi Andrea, Mispál Attila, Borlai Gergő, Gryllus Samu és a Hungarian Soundpainting Orchestra Zenekar, Bordos László Zsolt és Beck Zoli és a 30y zenekar.