Díjnyertes koreai filmek az Urániában

2013. november 04.
Hétfőtől elmerülhetünk a koreai filmek világában itthon is. A Koreai Kulturális Központ ismét megrendezi a koreai filmhetet az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A díjnyertes koreai alkotások egy kivételével most először láthatók Magyarországon – ingyenesen.

A november 4. és 8. között tartó filmhét során további öt alkotás látható az Urániában, a nagy érdeklődés miatt mindegyik film kétszer is műsorra kerül. Miket is láthatunk?

Grand Bell Awards-díjas A férfi, aki királyt játszott című filmje az izgalmas, helyzetkomikumokkal fűszerezett történelmi dráma középpontjában egy olyan közember áll, akit a király bőrébe bújtatnak annak hasonmásaként, megakadályozandó az uralkodó elleni merényletet.

Látható lesz Park Chan-wook Cannes-ban a Zsűri Nagydíját elnyert bosszúdrámája, az Oldboy, melyben a rendező mesteri módon ötvözi a brutalitást a líraisággal.

Amelyik kutya ugat, az nem harap címmel debütál hazánkban Bong Joon-ho Grand Bell Awards-díjas vígjátéka, mely sikerrel vegyíti a mély filozófiai kérdéseket és a humort.

A Vértestvérek hamisítatlan dél-koreai akciófilm, amely egy tipikus macska-egér játékot mutat be. Jang Hoon filmjének főszereplője egy észak-koreai titkos ügynök, akinek élete egy megbízást követően teljesen megváltozik. 2010-ben elnyerte a Blue Dragon Film Awards legjobb filmnek járó díját, nagy szerep jut az emberi kapcsolatok, az egymás iránti tisztelet, bizalom és őszinteség ábrázolásának.

A 2013-as koreai filmhetet a Csak egy film/Rough Cut magyarországi premierje zárja, melynek forgatókönyvét a hazánkban is népszerű Kim Ki-Duk írta. Az akciófilm kiváló színészeket sorakoztat fel, a két főszereplő és a film rendezője, Jang Hoon is elnyerte 2008-ban a Korean Association of Film Critics Awards első díját.

A vetítésekre a belépés ingyenes, a filmeket eredeti nyelven vetítik, a dísztermi vetítések magyar és angol felirattal.

A részletes programot itt találod!