Kiállítás: Ég és föld gyökerén

2014. február 11. |

Az idén 61 esztendős Ghyczy György festőművész képeit tavaly, a kerek évfordulón több kiállításon is láthattuk. Ezúttal a Párisi Galériában tekinthető meg legújabb tárlata, Ég és föld gyökerén címmel.

„Különös jelensége a kortárs magyar képzőművészetnek Ghyczy György művészete és személye – mondta róla Feledy Balázs. – Ahogy én látom, tapasztalom az úgynevezett képzőművészeti kánonban bent is van meg nem is, a képzőművészeti médiának (ha van ilyen) részese is meg nem is. Részese a képzőművészeti nyilvánosságnak, meg nem is. Személye aktív, de nem erőszakos, művészete szuggesztív, de nem tolakodó.”

A Párisi Galériában most megrendezett kiállításon körülbelül 30 új, tavaly és az idén, frissen készült kép tekinthető meg itt Ghyczy Györgytől, akitől a kiállítás idején kapható a nyomdából nemrég kijött katalógusa is.

A kiállítás már látogatható egészen február 28-ig, de február 11-én 18 órakor Beszélő festő címmel Ghyczy György maga tart tárlatvezetést, és várja mindazokat, akik többet szeretnének tudni az alkotásról, az inspirációról, vagyis a festőművész munkájáról, munkáiról és róla.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

Az egyik legfelkapottabb izlandi tehetség, Víkingur Ólafsson Budapesten izland

Az egyik legfelkapottabb izlandi tehetség, Víkingur Ólafsson Budapesten