Kiállítás: Ég és föld gyökerén

2014. február 11.
Az idén 61 esztendős Ghyczy György festőművész képeit tavaly, a kerek évfordulón több kiállításon is láthattuk. Ezúttal a Párisi Galériában tekinthető meg legújabb tárlata, Ég és föld gyökerén címmel.

„Különös jelensége a kortárs magyar képzőművészetnek Ghyczy György művészete és személye – mondta róla Feledy Balázs. – Ahogy én látom, tapasztalom az úgynevezett képzőművészeti kánonban bent is van meg nem is, a képzőművészeti médiának (ha van ilyen) részese is meg nem is. Részese a képzőművészeti nyilvánosságnak, meg nem is. Személye aktív, de nem erőszakos, művészete szuggesztív, de nem tolakodó.”

A Párisi Galériában most megrendezett kiállításon körülbelül 30 új, tavaly és az idén, frissen készült kép tekinthető meg itt Ghyczy Györgytől, akitől a kiállítás idején kapható a nyomdából nemrég kijött katalógusa is.

A kiállítás már látogatható egészen február 28-ig, de február 11-én 18 órakor Beszélő festő címmel Ghyczy György maga tart tárlatvezetést, és várja mindazokat, akik többet szeretnének tudni az alkotásról, az inspirációról, vagyis a festőművész munkájáról, munkáiról és róla.