Chili vagy Mango: A No.1 magyar sorozat

2014. február 24.
Aranyszem Operatőri Díj, a 2013-as év játék alkalmazása, valamint bronzérem a mobil és tablet alkalmazások versenyén. Ez a Chili vagy Mangó, a legjobb magyar interaktív sorozat, melynek két főszereplőjével, a RAM Colosseumban Radnóti múzsáját játszó Michl Júliával és a Szegedi Nemzeti Színház sármos színészével, Poroszlay Kristóffal kávéztunk, nevettünk és beszélgettünk.

Meséljetek a karaktereitekről, milyen Lili és Zénó? Mennyiben hasonlít hozzátok?

Juli: Lili egy naiv, romantikus, kissé meseszerű karakter, aki sokban hasonlít hozzám. Hasonlóan ügyetlenül próbálkozunk a férfiaknál, hasonlóan kényelmetlen szituációkban, de én az utóbbi egy-két évben sokkal határozottabb lettem. (nevet) Ezen kívül mindketten lisztérzékenyek vagyunk, és én is pont a huszonegyedik szülinapomon tudtam meg, akárcsak Lili. Mikor kiderült, aznap végig ettem az egész napot, majd másnap elkezdtem a lisztérzékeny életmódot és diétát. A sorozat alkotóit, Lőrincz Nándort és Ipacs Gergelyt már korábbról ismertem, így mikor megtudták a lisztérzékenységemet „megtetszett” nekik, és hozzáadták Lili karakteréhez.

Kristóf: Ha tömören jellemezhetném Zénót, akkor ő egy ambiciózus, egomán élvhajhász, aki egyben intelligens figura is. A karrierjén és a napi „ágybavalóján” kívül nem nagyon érdekli semmi, de az évadzáró epizódban koppan egy hatalmasat, mivel találkozik Ámor ezernyi nyilával és minden kisstílű szokásával egyszerre. Zénóval igen kevés közös vonásunk van, és a csajozási szokásaink is homlok egyenest ütköznek, mivel én nem tudok csajozni, egyszerűen nem értek hozzá. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem voltak barátnőim, – most is szerelmes vagyok-, csak egy érdektelen nővel simán elcsevegek, flörtölgetek, de ha olyan lánnyal találkozom, akivel azonnal működik a kémia, akkor inkább hasonlítok egy anyukája szoknyájába rejtőző kisfiúhoz.

Milyen élményeitek vannak a forgatásról, mennyire volt feszített a tempó?

Juli: Mivel ez egy interaktív sorozat, amiben a néző dönti el, hogy mi legyen a végkifejlet, teljesen másként építettük fel a karaktereket. Az adott történet elindul egy szálon, ami aztán ketté válik, majd az is ketté válik, így összesen nyolc befejezése van egy résznek. Így mindig másfelé kellett vinnem a karaktert, majd a végkifejlet után, visszakanyarodva a kiinduló lelkiállapothoz, újra fel kellett építenem az egészet. Mivel a Chili vagy Mango egy applikáció, – a néző a telefon pici képernyőjén követi a sorozatot-, ezért nagyon sok volt a közeli felvétel, ami még több odafigyelést igényelt. Az én epizódjaim közül volt amit két nap alatt, de általában tizenkét-tizenhárom órás forgatások alatt vettük fel.

Kristóf: Csatlakozom az előttem szólóhoz. Amellett, hogy nagyon jó fej volt mindenki, a forgatási napjaink iszonyú kemények voltak. Az én epizódjaimat is napi tizenkét óra, szinte megállás nélkül vettük fel. Volt, hogy éjfélkor kezdtünk és másnap délben végeztünk. Gyakran volt olyan, hogy hajnali hat felé azt se tudtam, mit miért mondok, de aztán rájöttem.

Ki volt a kedvenc partneretek?

Juli: Akikkel együtt forgattam, mind nagyon kedvesek voltak és nagyon jó volt velük játszani, jól hozták a karaktereiket, nem tudok kiemelni senkit. Ugyanolyan élmény volt Keresztes Tamással, Kis Domonkos Márkkal vagy Kovács Lehellel együtt dolgozni, mint Molnár Gusztávval vagy Bicskey Lukáccsal.

Kristóf: Én sem szeretnék kiemelni senkit, mert egyaránt szuper partnernőm volt Réti Adrienn, Fullajtár Andrea, Trokán Nóra, Téby Zita és Stefanovics Angéla is. Nagyon jó stábbal, remek hangulatban dolgoztunk.

Mi a legviccesebb sztoritok a forgatásról?

Juli: Hát én megéltem a végleteket! (nevet) A jégbáros epizódnál éjszaka forgattunk, a nyár egyik legmelegebb napján. Harisnyát, több réteg nadrágot, bundacsizmát és sok szőrös dolgot is adtak rám a stylistok, sőt még a bőrömre is melegítő tapaszokat tettek, mivel bent mínusz 7 fok volt. Az egyik szünetben kijöttem az utcára, az emberek épp akkor indultak munkába. Azt hiszem, aznap reggel én voltam számukra Budapest legextrémebb látványossága, megnéztek rendesen. A dietetikus című epizódban pedig egyszer sem bírtam ki nevetés nélkül, amikor Keresztes Tamás gumikesztyűben nyúlt felém, hogy meghánytasson. És ugyanez történt egy másik részben: Kovács Lehel faarccal lecsapta a ventilátort az asztalról. Sokszor kellett azt a szegény kis szerkezetet újra összeszerelni…

Kristóf: Az én epizódjaim forgatásainál is rengeteget nevettünk és viccelődtünk, sokszor már a fáradtságtól. A legviccesebb az volt, mikor reggel tízkor, négy óra alvás után, tizenöt percben kellett elsajátítanom a koktélkeverés minden trükkjét. Mondanom sem kell, igen kevés sikerrel jártam.

Hamarosan a televízióban is látható lesz a sorozat. Elárultok valamit róla?

Juli: A részleteket mi sem tudjuk, csak annyit, hogy április közepétől vetítik majd az egyik csatornán, ahol minden epizódból két történetszálat lehet majd felfedezni, a többit pedig az alkalmazásban lehet tovább nézni.

Az ingyenesen letölthető Chili vagy Mango applikációért kattints ide vagy ide!