Kultúrtitkok: Vincze Ottó

2014. február 14.
Ha én nő volnék című összeállításunk egyik szereplője, Vincze Ottó kedvenc zenészeitől legszívesebben koncertfelvételeket hallgat, és szereti a romantikus filmeket.

Milyen zenét hallgatsz, ha kikapcsolódásra vágysz?
Nagy kedvencem például a Coldplay és Emeli Sandé. Különben elég vegyes a zenei ízlésem. Ami igazán fontos, hogy az általam kedvelt előadóktól koncertfelvételeket szeretek hallgatni. Az nagyon közel hozza az előadót. Egy koncertfelvételnek egészen más a hangulata, sokkal nagyobb élményt nyújt.

Van kedvenc sorozatod?
Van egy sorozat, amit az utóbbi időben fedeztem fel, és nagyon izgalmas a sztorija. A Scandal hatalmi harcokról, titkos szerelmi szálakról, botrányokról szól, főszereplője Kerry Washington, egy igazán stílusos nőt játszik. Nagyon tetszik az ő karaktere.

Szeretsz moziba járni, vagy az otthoni filmezés híve vagy?
Alapvetően nagyon szeretem a filmeket. A mozinak különleges hangulata van, habár az utóbbi időben nem igazán volt alkalmam elmenni. De régebben sokat jártam, és leginkább egyedül. Az volt a mániám, hogy két-három filmre is beültem egymás után.

Sok férfi nem szereti a romantikus filmeket.
Én nagyon szeretem az ilyen típusú filmeket is. Egyik kedvencem a Szerelem kísértete című dél-koreai film, ez egyszerűen gyönyörű, mindenkinek merem ajánlani. Az amerikai filmek közül a Szerelem sokadik látásra című romantikus vígjátékot tudnám kiemelni, vagy a Szenvedélyek viharában című filmet. Ebben Brad Pitt alakítása számomra nagyon emlékezetes, főleg ahogy bizonyos részekben előtörnek a karakter animális vonásai. Zseniálisan hozta ezt a figurát.

Van olyan színész, akinek minden filmjét megnézed?
Daniel Day-Lewis színészete mindig nagy hatással volt rám. Talán Az utolsó mohikán a kedvenc filmem tőle. Persze a nagy öregek filmjeit is szeretem: Al Pacino vagy Robert De Niro munkásságát.

Fotó: Papp Éva & Schneider Zoltán