Öleld meg a Dunát

2014. május 08.
Szeretlek. Megölellek. A Mindspace nonprofit szervezet arra kér minden jelenleg Budapesten székelő városlakót, hogy ne cicózzon tovább, hanem tegye azt, amit tennie kell, és fejezze ki szeretetét az iránt a folyó iránt, amit Dunának hívunk.

Május 8-án kell megölelni a Dunát. Nem kell, de erősen javallott. A Mindspace nonprofit szervezet a Danube Flow – Hív a Duna! rendezvénysorozat keretében valósítja meg minden magyarok álmát, a Duna-ölelést. A szervezők 2000 embert várnak, akik az Erzsébet híd és a Szabadság híd között egy emberláncot alkotva, egymás kezét fogva szimbolikusan megölelik a Dunát. Nincs más teendő, mint jelentkezni az eseményre, eljönni május 8-án este fél 7-re, és megszeretgetni a folyót.

A két híd közötti területet szektorokra osztották, a beosztás, illetve az eseményre való jelentkezés az eventbrite Öleld meg a Dunát címszó alatt érhető el. A résztvevők, amint elfoglalták az előre lefoglalt helyüket, a Mahart jóvoltából megszólaló hajódudára fogják meg és engedik el egymás kezét. A mega Duna-ölelés flash mob a tervek szerint negyedóráig tart majd.

Az eseményt különleges módon dokumentálják a szervezők. A Szabadság hídról Bedenek József, a magaslatokból fotózás nagymestere, Rizsavi Tamás kollégája fotóz, a partról és a folyóról hat operatőr hat kamerával rögzíti filmre az eseményeket, egyikük a Cannes-ba frissen meghívott rövidfilm, a Kivégzés operatőre, Csepeli Eszter.

A Danube Flow – Hív a Duna! összes eseménye vállalati-civil együttműködés keretében a Coca-Cola Magyarország támogatásával valósul meg. A programsorozat célja, hogy az év tavasztól nyárig tartó időszakában a Dunát és annak fenntartható használatát népszerűsítse.

A Mindspace csapata szeretné kékbe öltöztetni az eseményt, ezért minden résztvevőt egy kizárólag erre az alkalomra gyártott kitűzővel ajándékoz meg, azzal a hátsó szándékkal, hogy az eseményből hagyomány legyen. Azok között, akik komolyan belemerülnek a nyolc eseményből álló rendezvénysorozatba, és legalább három Hív a Duna! eseményre ellátogatnak, pedig értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A szervezők nem bíztak semmit a véletlenre, vidám hangulatú kisfilmjükkel szeretnék a nagyérdemű figyelmét az Öleld meg a Duna! eseményre felhívni.