A Gogol Bordello újra Budapesten

2014. június 13.
Van egy jó tippünk szombat estére! Hosszú évek után újra önálló koncertet ad Budapesten a Gogol Bordello - június 14-én a Budapest Park színpadán.

A Gogol Bordello jelenleg 8 tagot – 7 urat és egy hölgyet – számláló csapata tavalyi Pura Vida Conspiracy című lemezének kapcsán érkezik újra Budapestre és ad önálló koncertet a Budapest Park színpadán.

Az eklektikusságáról és nemzetköziségéről ismert zenekar ezúttal is beleadott apait-anyait – na meg a világ legkülönfélébb tájaira is eljutó turné alatt szerzett tapasztalatait -, így született meg az új anyag, amelyről a frontember, Eugene Hütz a következőképp nyilatkozott: „Ez a sokszínűség abból adódik, hogy a zenekarban is nagyon vegyes elemek keverednek. Például a basszusgitáros, Thomas Gobena etióp gyökerei, Sergey Ryabtsev, az orosz hegedűsünk és Yuri Lemeshev, a nép orosz harmonikás mind üde színfoltjai ennek. Mindenki csinálja a saját dolgát, hogy jól menjen a szekér.”

A Rolling Stone magazin által a „világ leglázadóbb koncertzenekará”-nak kikiáltott Gogol Bordello nem először jár Magyarországon. Legutóbb a 2011-es Sziget Fesztivál Nagyszínpadán lehettünk szem-és fültanúi annak az eszeveszett bulinak, amit az őrült cigány-punk zenekar művel élőben. Biztosak lehetünk abban, hogy ha a Budapest Parknak lenne plafonja, az bizonyára ránk szakadna június 14-én.