Téged is vár a Szabadulószobák Éjszakája

2014. július 06.
Hagyományteremtő céllal augusztus 1-én, első alkalommal kerül megrendezésre a Szabadulószobák Éjszakája nevű rendezvény sorozat. A kezdeményezéshez 10 város 50 szobája csatlakozott.

Ezen a napon országszerte hosszabbított nyitva tartással, és 50% kedvezménnyel játszhat minden érdeklődő, 9 vidéki, és 41 budapesti helyszínen.

A Szabadulószobák a kisiskolástól a nagymamáig szeretettel várnak mindenkit augusztus 1-jén, aki szeretne egy órára teljes mértékben kikapcsolódni, feltöltődni, és egy időre teljesen elfelejteni a hétköznapok gondját, baját! Aki szerette annak idején a Fort Boyard, Az erőd, vagy Játék Határok Nélkül című vetélkedőket, vagy szereti megoldani a tévében futó nyomozós krimiket, helyszínelős sorozatokat, az most élőben, barátai, vagy kollégái társaságában teheti magát próbára hasonló szituációkban.
A játékban nincs szükség lexikális tudásra, és másodfokú egyenleteket sem kell tudni megoldani, pusztán a józan paraszti eszünkre kell támaszkodnunk.

A szobák típusától függően sok nevetésre, vagy ellenkezőleg, borzongásra számíthatunk. Azonban egy közös valamennyi szobában, csapatmunka, összefogás nélkül senki sem lehet sikeres! A szabadulás felé mutató út izgalmas feladatok megoldásán keresztül vezet a célba, minden helyszínen egy megoldható, és logikus feladatrendszert alkotva.
S bár valamennyi szabaduló szoba alapkoncepciója nagyon hasonló, 2-6 fős csapatoknak egy zárt ajtajú szobából/szoba rendszerből kell kiszabadulni 60 perc alatt lakatok, számzárak nyitásával és a kerettörténet rejtélyeinek megoldásával, a játékok egyediségét a szoba köré felépített kerettörténet adja, az, hogy melyik korba, helyszínre, milyen rejtélyes ügyhöz repíti vissza a játékosokat a szoba üzemeltetője. A játékosok rengeteg téma közül választhatnak, bankrablás, szökés a börtönből vagy bordélyházból, menekülés a gonosz boszorkány elől, atombomba semlegesítése, mozifilmforgatás, eltűnt személy megkeresése, és még számos téma várja a játékosokat.

A 2011-ben hungarikumként indult játék ötlet sikere a mai napig töretlen. Egyre több magyar és külföldi vendég próbálja ki az országszerte sokasodó szabaduló szobákat. Magyarországon számos ismert ember is hódol ennek a szórakozási formának. Cseh László, Müller Attila is kipróbálta már valamelyik szabadulós szobát. És aki egyszer kipróbálta, az nehezen szabadul az élmény fogságából.

Bővebb információk és a kezdeményezéshez eddig csatlakozott Szabadulószobák országos listája itt!