A kollázsok univerzuma – új kiállítás

2014. augusztus 04.
Különleges kiállításra invitálunk a TOBE Gallery-be. Ezúttal egy különleges nemzetközi művészt, Amalia Pereira alkotásait mutatják be.

Amalia Pereira alkotásai a körülöttünk lévő életelemekből építkezik és hoz létre egy új univerzumot: olyat, amelyet azelőtt sosem láttunk, mégis azonnal felismerjük. A művész kollázsai a sajátjainkká válnak, a veszteségei a miénk is. Amibe szerelmes, azzal mi is szerelembe esünk. Egy alkímiai folyamat során szarvasok és madarak, levelek és virágok, melyek olyan mélyen egyek a művésszel, azzá válnak, amik mi is vagyunk.

Vajon szerepet játszik a grafikusi háttere az alkotó kollázsainak nyelvezetében? Abban bizonyára igen, amilyen eleganciával a vizuális elemek ölelő karokként egymásba folynak. Ami viszont igazán jelentős, az a művészetbe, zenébe, irodalomba való elmerülésének vágya és a határtalan érzékenysége. Ez az, ami a képei mélységét adja és teszi a képi nyelvét annyira vonzóvá. Amalia kollázsai univerzumok, amelyek a nappalainkban és az álmokkal teli éjszakáinkban rejlenek.

A kiállítást augusztus 4. és szeptember 10. között a TOBE Gallery-ben láthatod.

Kattints a képre egy kis ízelítőért!