Odett a legendás Blondie előtt léphet fel

2014. augusztus 27. |

A legendás Blondie előtt koncertezik szeptember 9-én az Arénában a huszonéves énekesnő, aki idén nyáron új albumával már a csillagokba repítette a klubok és a fesztiválok közönségét.

Az 1974-ben alakult Blondie az újhullám egyik kulcszenekara, amely még az elmúlt évtizedekben is számos zenekarra és előadóra volt (és van) nagy hatással – a Blurtől a One Directionig. A Chris Stein gitáros és Debbie Harry énekesnő vezette zenekar, mely a kilencvenes évek óta ismét aktív, rengeteg slágert írt: Hanging On The Telephone, One Way or Another, The Tide Is High, Heart Of Glass, Denis, Dreaming, Maria – nem is folytatjuk tovább a sort.

“Nehéz szavakba önteni, pontosan mit is érzek ezzel kapcsolatban, hogy Blondie előtt léphetek fel, de megpróbálom – meséli Odett. – Nem példaképek szerint teszem a dolgom, sőt egyáltalán nem, viszont inspirációra és energiára szükségem van és a Blondie zenéje és szövegei, nem mellesleg Debbie Harry személyisége, előadói hozzáállása, összetéveszthetetlensége lenyűgöz kamaszkorom óta. Az első igazán meghatározó az Accidents Never Happen című daluk volt, és még mindig ez a kedvencem tőlük! És, hogy mennyire nincsenek véletlenek: a 26. születésnapom szeptember 8-án lesz, az első koncertem 26 évesen pedig Blondie előtt – ezt még az unokáimnak is mesélni fogom!”

Odett áprilisban jelentette meg új, Csillagtérkép című nagylemezét. A lemezen hallhatunk már ismert dalokat, amelyek egytől egyig nagy sikert arattak, és persze új slágereket, mint az Éjszaka című dal.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

Mintha meglesnénk Adyt és Lédát a párizsi lakásukban bárnai péter

Mintha meglesnénk Adyt és Lédát a párizsi lakásukban

Egy falmászó klubban is lehet fesztivál – PLACCC Fesztivál 15. PLACCC Fesztivál

Egy falmászó klubban is lehet fesztivál – PLACCC Fesztivál