Zenés darabban Szabó Kimmel Tamás

2014. október 07.
Október 8-án mutatja be az Orlai Produkciós Iroda Znamenák István rendezésében a Folyón túl Itália című legújabb darabját a Belvárosi Színházban. Joe Dipietro vérbeli komédiájában Benedek Miklós, Lukáts Andor, Lázár Kati, Szabó Éva, Szabó Kimmel Tamás és Cseh Judit játszanak.

Komédia a javából, amelyben a nagyszülők és a szeretett unoka kapcsolatát boncolgatják a színpadon – természetesen rengeteg humorral. Miről is szól a történet? Négy olasz-amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várja az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból. És ha már együtt vannak, elszabadul a konyhaművészet meg a valódi olasz téboly. Csakhogy az unoka nagy bejelentésre készül…

Znamenák István rendezésében Benedek Miklós és Szabó Éva, Lukáts Andor és Lázár Kati alakítják a szerető nagyszülőket, Szabó Kimmel Tamás pedig a mindennél jobban istenített unokát. Az idősek számára a család szentsége az első, a fiatal számára már nem feltétlenül. Erre az ellentmondásra épül a darab, amelyen a nevetés mellett azért less is min elgondolkodnunk.

Premier: október 8. 20 óra, Belvárosi Színház

További előadások: 2014. október 10,11,19.

Fotó: Takács Attila