Almási Tamás dokumentumfilmje, a tititá a mozikban

2015. március 12. |

Egy különleges lehetőség kiutat kínál-e az útvesztőből, vagy kőkemény próba elé állít? Vajon megvalósítható az álom egy távoli borsodi településről?

Almási Tamás legújabb egészestés dokumentumfilmje, a tititá egy 18 éves cigány fiú saját magával való küzdelméről szól, aki felvételt nyert a Snétberger Zenei Tehetség Központ táborába. Anti igaz története, aki tehetségével szerencsét próbál egy általa ismeretlen világban.

Almási Tamás Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező (Puskás Hungary, Sejtjeink, Ítéletlenül, Ózd sorozat, Ballagás) legújabb filmje, a tititá március 25-én kerül a mozikba.

A 18 éves Anti szenvedélye a gitározás. Az ország egyik távoli szegletében, romatelepen él. Váratlan lehetőség éri, amellyel kitörhet kilátástalan helyzetéből. 60 fiatal társával együtt felvételt nyer a Snétberger Zenei Tehetség Központba, ahol tanulhat. A komfortos világ ígérte elvarázsolja a fiatalembert. Csodát remél. Azonban hamar kiderül, hogy hátránya hatalmas, még roma diáktársaihoz képest is. Nem ismeri a kottát, nincs támogató zenészcsalád a háttérben, nem szokott a rendszeres gyakorláshoz.

Az érzékeny és szerethető fiú története tele van váratlan fordulatokkal. Őszintesége, sajátos humora pillanatok alatt magával ragadja a nézőt. Antin keresztül bepillanthatunk a zenei tehetség központ munkájába is. Nagyszerű zenei betétek és emlékezetes „tábori” pillanatok színezik az egészestés dokumentumfilmet.

A hazai forgalmazást követően a dokumentumfilmet több külföldi országban is bemutatják majd.

A film a FilmJus Alapítvány, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyarország Filmszakmai adókedvezmény támogatásával jött létre.

Forgalmazza az Anjou Lafayette.

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

86 éves korában elhunyt Törőcsik Mari Nemzet Színésze

86 éves korában elhunyt Törőcsik Mari