Voodoopest – zenés közéleti estre hívunk

2015. március 23.
Kíváncsi vagy rá, milyen, amikor egy nagy múltú hely és a kortárs smooth jazz találkozik? Szórakoztató.

A budapesti zenés éjszakai élet egyik patinás helyszíne, az Orfeum ad otthont az ismert dalszövegíró és énekes, Lombos Márton, ismertebb nevén Lombos El Marci és a Juhász Attila Jazz Septet Voodoopest című produkciójának.

A Voodoopest album, Lombos El Marci „felnőtt meselemeze”életszagú, dalszövegeihez a hazai jazz színtér favorit csapata, a Juhász Attila Jazz Quartet teremtette meg a minőségi, de egyben közérthető smooth jazz hangulattal átitatott muzsikát. Az est hangulatát naprakész közéleti témákat is boncolgató konferanszié mellett a fővárosi mulatók egyik legszebb ékköve, a kultikus jelentőséggel bíró Orfeum atmoszférája teszi még egyedibbé szókimondó, bohém kávéházi hangulatot kölcsönözve az aktuális üzeneteket is hordozó, vidám estének.

A Warpigstól A Dal című műsorig

Lombos Márton dalszövegíró-énekes nevét a nagyközönség először 1999-ben ismerhette meg, amikor a Warpigs zenekar énekese lett. Dalszövegíróként többek között Takács Nikolasnak, Tóth Verának, a Group n’ Swingnek, Gáspár Lacinak, a Back II Blacknek, Nagy Adrinak, Náray Erikának, a Sugarloafnak is jegyzett szövegeket. Nagy sikert aratott a Group’N Swing együttesnek írt Retikül című slágere, amely a Ridikül című műsor főcímdala is. Folyamatosan vesz részt reklámkampányokban, de dolgozik színházi produkciókon is. Díjai mellett az egyik jelentős mérföldkő, hogy a 2010-ben megrendezésre került Jazzy Jazz Dalversenyen Jazz u 10. című dalával nyerte el az első helyezést és a legjobb szövegírónak járó díjat. Marci dalszerzőként A Dal című műsorban is letett a névjegyét, Oláh Gergő A tükör előtt című dala egészen a középdöntőig menetelt, a legjobb 18 közé.

Ne hagyd ki a Voodoopest előadást március 25-én az Orfeumban.