Mi már láttuk: Toszkánai esküvő

2015. április 16.
A holland rendező, Johan Nijenhuis legújabb csajos vígjátéka, a Toszkánai esküvő ugyan nem közöl mély gondolatokat, mégis önfeledt szórakozást, aranyos poénokat és gyönyörű tájakat tartogat.

A romantikus Toszkána úgy él a képzeletünkben, mint az egyik legharmonikusabb helyszín a földön. Elvágyódó emberek tucatjai keresik és találják meg önmagukat Itália közepén, a filmekben és a valóságban egyaránt. A táj szépsége, bája, romantikája, finom ételei, nagyszerű borai és a sok napsütés mindenkit lenyűgöz. Az itt élő barátságos és jókedvű emberek pedig a házasságot tartják a család legnagyobb ünnepének. Egy toszkán esküvő a vidéki utazás megkoronázása, a romantika netovábbja, a színek, az illatok és az ízek kavalkádja.

A film hősnője, a csodásan gyönyörű és kedves esküvőszervezőnő, Sanne a napsütötte Itáliában pompás vidéki kúriát működtet apja, Tom és mostohaanyja, Marla segítségével. A birtok a mesés Toszkánában található, az álomesküvők ideális helyszínén. A Villa Matrimonio vendégei azért gyűlnek össze, hogy a szerelmet és az életet ünnepeljék. Sanne odaadással és nagyszerű érzékkel szervezi meg mások esküvőjét, pedig az ő házassága nem sikerült, már három éve elvált és egyedül él. Sanne éppen a harmincadik születésnapján találkozik Jeroennel, aki váló ügyvéd és nem hisz a szerelemben. Kapnak vajon egy újabb esélyt az élettől, vagy továbbra is csak asszisztálnak mások házasságkötéséhez és szétbontásához?

A film bár holland, mégis hamisítatlanul olasz hangulatot áraszt, az olasz világslágerek mellett felhangzó zené a világhírű hegedűművész-karmester, André Rieu szerezte. Az életvidám és érzelmes zene tökéletesen adja vissza film romantikus hangulatát.

Már a mozikban! (Anjou Lafayette)