Mi vár a Balaton Soundon?

2015. június 22.
Világsztárok sokaságával, megújult külcsínnel, extra látványosságokkal, bővült vízparti party- és chill helyszínekkel indul az idei Sound július 8-tól, s tart 5 napon át. A jegyek június 23-ig még olcsóbbak, érdemes sietni!

Soha ennyi külföldi fellépő nem sorakozott fel a MasterCard Balaton Soundon, mint idén: mintegy 80 nemzetközi Dj, live act, illetve zenekar lép fel a különböző színpadokon. Köztük a világ legjobbjait rangsoroló Dj Mag listájának első 20 helyezettjéből itt lesz 7 előadó is. Hardwell, aki a listavezető, Dimitri Vegas & Like Mike duo a második a listán, az 5. Tiesto, a 8. Nicky Romero, a 12. Afrojack a 17. Showtek, a 20. pedig a DVBBS. Természetesen a hazai fellépőkkel teljesedik ki a program, összesen 200 produkciót élvezhetünk 5 napon át a 15 színpadon és programhelyszínen a 2015-ös Soundon.

Új programok
Új programelemként mutatkoznak be az idei Soundon az aktív pihenést szolgáló sport- és szabadidős programok, a vízben és a parton egyaránt. 6 strandsport, 8 fitnesz sportág lesz jelen, illetve a fesztivál látogatói egyedi versenyeken és bemutatókon vehetnek részt: lesz foci, röplabda, tollas, csocsó, ping-pong, extrém sportprogramok, köztük bag jump, katapult, bungee jumping is. És természetesen lesznek vízi játékok, szörf és kite szörf, SUP és katamarán kölcsönzési lehetőség is. A Balaton vizére épült Nagyon Balaton Teraszon elsősorban a balatoni borvidék legjobb pincészeteinek borait és pezsgőit, valamint a régió legjobb éttermeinek specialitásait kínálják majd, különféle hazai DJ-k élő szettjeinek kíséretében. Ugyanitt a Nagyon Balaton szervezői rendhagyó tárlat és egyedi installációk segítségével mutatják be a Balaton Régiót, de megtalálhatók lesznek különféle hazai designerek és alkotóművészek is.

Extra látványosságok
Az idei évben a Balaton-part, illetve a víz kerül nagyobb fókuszba, 6 stéget építenek a szervezők, köztük egy élethű yachtot, összesen 2500 m²-en. Az esti programok végén a Nagyszínpadon extra látványvilág várja a látogatókat, melyhez ott sorakozik majd 500 kg konfetti, 15 db lánggép, 10 lézer, 5000 kg CO tartály a speciális effektekhez, pirotechnikához. Extra dekorációt is kap a Sound: lesz összesen 30 km hosszúságú fényfüzér, 5000 m²-nyi színes műfű borítás, óriásszobrok, építmények és egy szuperlátványos Balaton Sound felirat is feltűnik majd a Balaton vizében

Nem fog, de ha esik sem lesz pocsolya
A tavalyi évi esőzések után a szervezők teljesen mértékben helyreállították, újrafüvesítették és parkosították a fesztiválnak otthont adó Zamárdi szabadstrandot. Úgy alakították ki a területet, hogy az esetleges csapadék könnyebben szivároghasson el és ne állhasson meg a víz. A területen közlekedő utakat alakítottak ki, hogy az építés bontás során arra járó nehézgépek ne tehessenek kárt a talajban. Nagyobb lesz a füves terület (50.000 m²-t füvesítettek), csökken ezáltal a porszennyezés lehetősége is, ha esetleg nagyobb lenne a szél. A munkák elvégzésével a rendezvény utáni helyreállítás gyorsabban elvégezhető – így hamarabb visszaadható a közpark a lakosságnak.

Szolgáltatások – kapszulahoteltől a Yacht Balatonig
Változatos szálláslehetőségeket kínál az idei Sound a kényelmes, hotelszobákat idéző Flexhoteltől vagy a helyszűkét praktikusan kihasználó Kapszula Hotelig, a hagyományos kempingtől az előre telepített sátras, lakókocsis vagy faházas VIP kempingig. Akik saját lakókocsival érkeznek, a karavánkempingben bérelhetnek maguknak területet és, aki mindent otthon hagyott, az a helyszínen vásárolhat „kemping csomagot”, benne sátrat, matracot és pokrócot.
Többféle transzferszolgáltatás is segíti a fesztivál megközelítését. Lesz transzferbusz Budapest és Zamárdi között, valamint a Zamárdi-Siófok viszonylatban. Természetesen állandó taxi szolgálat is áll a rendelkezésre és riksával is lehet közlekedni, de egy vízi-transzfer is készen áll majd: aki vitorlással érkezik, azt a vízen keresztül hozzák be a fesztivál területére. Mindemellett a Balaton Sound ideje alatt a közelben lévő Yacht Balaton szolgáltatásait kedvezménnyel vehetik igénybe a Sound látogatói. És természetesen lesz biciklikölcsönző, csomagmegőrző, értékmegőrző, telefontöltési lehetőség, akár elvihető akkumulátorral is.

Most még olcsóbb
Június 23-án délig még olcsóbban lehet vásárolni jegyeket a Soundra. Utána a bérletek és napijegyek ára is emelkedik előbbi 5000, utóbbi 1000 forinttal.