Szédülj bele a filmekbe: II. Vertigo Filmhét a közelmúlt sikerfilmjeivel!

2015. július 16.
A tavalyi nagy sikert követően július 30. és augusztus 5. között ismét lesz Vertigo Filmhét a fővárosi Puskin moziban. Egy teljes héten át naponta két artfilmet nézhetünk meg kedvezményes áron a közelmúlt filmtermésének legjavából.

A filmhét programjában összesen 13 film szerepel, amelyek közül egy az országos premier előtt látható majd.

A programban mindenki találhat számára kedves zsánert: skandináv krimi, nyári romantikus vígjáték, múltba kalauzoló romantikus dráma, dokumentumfilm és fesztivál-kedvenc is található a műsorban. A nyitófilm – mindössze egy alkalommal még az országos premier előtt – július 30-án 19 órakor a skandináv 1001 gramm, amely tavaly Norvégia Oscar-nevezett filmje volt a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

A Vertigo Filmhét vetítései minden nap 19 órakor és 21 órakor kezdődnek. A nyitónapon vetített 1001 gramm után pénteken is a skandináv filmek szerelmeseinek kedveskednek: Jussi Adler-Olssen nemzetközi bestsellere-sorozatának, a Q-ügyosztály történeteinek első és második részét, a Nyomtalanul és a Fácángyilkosok láthatók ekkor egymás után. Szombaton előbb a tavasz egyik legnagyobb francia filmsikere, a Sambát majd az idei cannes-i fesztivál egyik legnagyobb visszhangot kiváltó filmje, az Amy – Az Amy Winehouse-sztorit vetítik.

Vasárnap előbb egy könnyed francia romantikus vígjáték kerül műsorra (Barátok, szerelmek, barbecue), majd az elmúlt évek egyik legnagyobb szakmai sikert elért spanyol thrillere, A törvény nevében sorozathoz hasonlított Mocsárvidék. Hétfőn 19 órakor a tavalyi cannes-i fesztiválon két díjjal is elismert, és utóbb Oscar-díjra is jelölt Timbuktu, majd egy újabb skandináv gyöngyszem, Az eltűnés sorrendjében című fekete komédia lesz látható. A keddi programban az ötszörös Oscar-jelölt John Boorman utolsó filmje, a romantikus dráma A királynőért és a hazáért, valamint a kilencvenes évek elektronikus zenéjéről szóló Eden szerepel.

A II. Vertigo Filmhét szerdán a sztárokkal tűzdelt városfilm, a Rio, szeretlek!, majd a kultrendező Ferzan Özpetek Öveket becsatolni! című romantikus mozijával zárul.

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 800 forintos, kedvezményes áron lesznek kaphatók. A jegyelővétel már megkezdődött a Puskin mozi pénztárában, valamint online jegyvásárlásra a Puskin mozi honlapján keresztül van lehetőség.

További részletek a www.puskinmozi.hu és www.vertigomedia.hu oldalakon találhatók.