Előre szólunk: újabb kiállítás és óriástársasjáték nyílik Budapesten

2015. augusztus 23.
A titokzatos szavanna címmel nyílik szeptember 19-én a Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban kiállítás és óriástársasjáték. A gyerekeknek szánt program nekünk, felnőtteknek is szórakoztató lehet.

A nap korongja izzó gömbként emelkedik a látóhatár felé, a fűszálakon még harmatcseppek hintáznak. A tengerként hullámzó fűmezőből szigetként magasodik ki egy-egy magányos fa lombkoronája. Ez a szavanna, a tekintélyt parancsoló nagyvadak, a fürge antilopok, a színpompás flamingók, a kíváncsi szurikáták és megannyi lenyűgöző állat- és növényfaj otthona.

A Mezőgazdasági Múzeumban nyíló, új őszi interaktív kiállítás a páratlan élővilágú afrikai füves pusztára kalauzolja el a kalandvágyó látogatókat, akik a táj jellegzetes állatai, az afrikai nagyvadak különös szokásai mellett titokzatos, apró élőlényeket, bámulatra méltó jelenségeket, meglepő természeti összefüggéseket is megismerhetnek.

A kiállítás és óriástársasjáték során az is kiderül, vajon a résztvevők elég ügyesek, eszesek és talpraesettek-e ahhoz, hogy megállják helyüket a váratlan fordulatokkal teli kalandtúrán: felismerik-e a vadállatok hangját és nyomát, meglelik-e a vizet és az élelmet a kietlennek tűnő pusztaságon, és el tudják-e kerülni a rájuk leselkedő veszélyeket.

A képzeletbeli utazáson, a szavanna úttalan útjait járva a látogatók izgalmas rejtvények és fejtörő feladatok segítségével, apró darabonként rakhatják össze a szerencsehozó talizmánt, hogy a kaland végén ennek fejében kiérdemelhessék a felfedezőknek járó jutalmat.

A 700 négyzetméteren elterülő, látványos kiállítás és óriásjáték rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal vár kicsiket és nagyokat.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Helyszín: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár
Nyitva: H zárva, K-V 10-17 óráig
Korosztályi ajánlás: 3 +
Időtartam: 1-1,5 óra
Bővebb információ: www.mmgm.hu