Megazúzda, amit még a fiúk is szeretni fognak

2015. október 30.
A MEGAZÚZDA vicces, ötletes, interaktív, meglepő ötvözete a kiskamaszoknak szóló könyveknek és a foglalkoztatóknak.

Nem könnyű egy gyerek figyelmét lekötni. Főleg, ha szülőként szeretnénk esetleg valami kis fejlesztést, okosságot is belecsempészni a közös programba. Egy fiúgyerek esetében ez még nehezebb.

A Nosy Crow brit kiadó zseniális szerzőpárosa, Nikalas Catlow és Tim Wesson leleményes sorozatot alkotott, amely az idén 25. születésnapját ünneplő BABILON kiadó (korábban Tessloff és Babilon) jóvoltából most megérkezett hozzánk is. A MEGAZÚZDA vicces, ötletes, interaktív, meglepő ötvözete a kiskamaszoknak (vagy még kisebb gyerekeknek is) szóló könyveknek és a foglalkoztatóknak.

A MEGAZÚZDA sorozat lényege, hogy az olvasó a szereplőkkel együtt akcióba lendülhet – a történeteket ugyanis a szerzők csak mintegy előkészítették, a gyerekekre vár, hogy befejezzék, „tökéletesítsék”, saját képükre formálják azokat. Ceruzával, tollal, filctollal és zsírkrétával eshetnek végre neki gyermekeink az inspiráló oldalaknak, kitalálhatják, kiegészíthetik a történet narratív elemeit, és maguk is hozzájárulhatnak annak illusztrálásához. Nem is akárhogy: firkálással, satírozással, bátran bohóckodva. Igazi kreatív gondolkodást igényel!

A sorozat első két kötetének már a címe is letaglóz. A dinoszauruszok a rómaiak ellen, valamint A földönkívüliek az őrült tudósok ellen története fergetegesen vicces, és az olvasó akár hamar el is olvashatná őket, ha nem lenne közben fontos rajzolnivalója! A gyerek az olvasás mellett alkotómunkát végezhet, kiélheti kreatív energiáit és fejlesztheti rajzoló-történetmondó képességeit.

„Gondolj bele, mi lenne, ha a rómaiak és a dinók együtt élnének a Marson? És ha a bolygót egy óriásaszteroida közeledése fenyegetné? Mihez kezdenének öreg barátaink?”

A dinoszauruszok a rómaiak ellen elvezet a Mars üvegkupolája alá, ahol rég kihalt barátaink és a mániásan utakat építő rómaiak acsarkodnak egymással, míg egy közelgő aszteroida réme kipusztulással nem fenyegeti mindkét népséget. Kezdetét veszi a versenyfutás az idővel, és csak Piciszaurusz a megmondhatója, hogy bizony össze kell fogniuk a dinóknak és a tógás pajtásoknak ahhoz, hogy a végén mindannyian megmeneküljenek! A földönkívüliek az őrült tudósok ellen szintén a legváltozatosabb hülyéskedések kíséretében tárja elénk a nyavalyás földönkívüliek ördögi tervét, és a Záptojás professzor vezette tudósbagázs kapálózását. Tanulság ennek a történetnek a végén is van, de ez ne hagyja eltántorítani az olvasót a legmurisabb részletek kiszínezésétől!

Ceruzák készenlétben… mindenki a hegyén… rajzra fel!