Mi már olvastuk: Robert Dugoni – A felszín alatt

2015. november 06.
Minden pénteken olyan könyvekről írunk nektek, amelyeket mi már olvastunk, szerettünk és jó szívvel ajánlunk.

Robert Dugoni: A felszín alatt

Az első mondat: „A rendőrakadémián, a hajnali gyakorlatokon a taktikai kiképzőjük előszeretettel húzta őket efféle szövegekkel: „Az alvást túlértékelik. Majd megtanulnak ellenni nélküle.”

A történet: Klasszikus thriller, amelynek főhöse Tracy, az erős nyomozónő, aki 20 éve vizsgálódik a rejtélyes körülmények között eltűnt húga ügyében. A bíróság elítélte ugyan a feltételezett gyilkost, ám Tracy kételkedik benne, hogy a valódi tettes ül a rács mögött. Sötét titkokkal és kockázatos akciókkal teli nyomozás veszi kezdetét, amikor a hegyekben egy fiatal nő csontjaira bukkannak.

Az erőssége: Könnyen fogyasztható, izgalmas sztori – pillanatok alatt áthelyezi az embert az álmos amerikai kisváros miliőjébe, ahol bármi megtörténhet. Hozza a műfaj alapelemeit: csavarokat, akciókat, tragédiákat, kiélezett tárgyalótermi jeleneteket és a visszafogott romantikus szálat is. Nincsenek szokatlan fordulatok, de az erős karakterek és az intenzív érzelmi feszültség mindvégig fentartja az érdeklődést, és a könyv folytatásáért kiált. Nem véletlenül érezzük így, hiszen Amerikában már megjelent a sorozat második kötete, a harmadik rész pedig előkészületben van.

Az íróról: Az egyik legsikeresebb amerikai szerzőként jegyzik Robert Dugonit a New York Times és az Amazon listái alapján 2015-ben. Az író eredetileg újságíróként, majd jogászként tevékenykedett, ezért is nyúl olyan könnyedén a tárgyalótermi közeghez. 15 könyvet írt, az egyik legnépszerűbb regénye, Az igazság bajnoka Magyarországon is megjelent.

Hol, mikor olvasd: Bárhol előkaphatod, nem túl nehéz olvasmány és nem valószínű, hogy elfelejted, hol is tartottál korábban.

General Press, 3290 Ft