Mi már olvastuk: Robert Dugoni – A felszín alatt

2015. november 06. |

Minden pénteken olyan könyvekről írunk nektek, amelyeket mi már olvastunk, szerettünk és jó szívvel ajánlunk.

Robert Dugoni: A felszín alatt

Az első mondat: „A rendőrakadémián, a hajnali gyakorlatokon a taktikai kiképzőjük előszeretettel húzta őket efféle szövegekkel: „Az alvást túlértékelik. Majd megtanulnak ellenni nélküle.”

A történet: Klasszikus thriller, amelynek főhöse Tracy, az erős nyomozónő, aki 20 éve vizsgálódik a rejtélyes körülmények között eltűnt húga ügyében. A bíróság elítélte ugyan a feltételezett gyilkost, ám Tracy kételkedik benne, hogy a valódi tettes ül a rács mögött. Sötét titkokkal és kockázatos akciókkal teli nyomozás veszi kezdetét, amikor a hegyekben egy fiatal nő csontjaira bukkannak.

Az erőssége: Könnyen fogyasztható, izgalmas sztori – pillanatok alatt áthelyezi az embert az álmos amerikai kisváros miliőjébe, ahol bármi megtörténhet. Hozza a műfaj alapelemeit: csavarokat, akciókat, tragédiákat, kiélezett tárgyalótermi jeleneteket és a visszafogott romantikus szálat is. Nincsenek szokatlan fordulatok, de az erős karakterek és az intenzív érzelmi feszültség mindvégig fentartja az érdeklődést, és a könyv folytatásáért kiált. Nem véletlenül érezzük így, hiszen Amerikában már megjelent a sorozat második kötete, a harmadik rész pedig előkészületben van.

Az íróról: Az egyik legsikeresebb amerikai szerzőként jegyzik Robert Dugonit a New York Times és az Amazon listái alapján 2015-ben. Az író eredetileg újságíróként, majd jogászként tevékenykedett, ezért is nyúl olyan könnyedén a tárgyalótermi közeghez. 15 könyvet írt, az egyik legnépszerűbb regénye, Az igazság bajnoka Magyarországon is megjelent.

Hol, mikor olvasd: Bárhol előkaphatod, nem túl nehéz olvasmány és nem valószínű, hogy elfelejted, hol is tartottál korábban.

General Press, 3290 Ft

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

Almodóvar körül forog a Spanyol Filmhét film

Almodóvar körül forog a Spanyol Filmhét

Szombat Éva nyerte el az idei Capa-nagydíjat capa-nagydíj

Szombat Éva nyerte el az idei Capa-nagydíjat