Tánc és cirkusz

2015. november 11.
A Duda Éva Társulat előadása, a Virtus az első olyan magyar produkció, amely a kortárs tánc és az underground cirkuszi világ ötvözéséből született, lendületes zenével, a színházi tér számos síkját kihasználva, sajátosan magyar ízzel. Ismét Budapesten látható a kortárs tánc és újcirkusz elemeit vegyítő darab a Mu Színházban, ami nyáron Isztrián, a Dance and Non-Verbal Theatre Festival-on aratott nagy sikert.

A MU Színházban három alkalommal, november 13-án és 14-én, és december 18-án látható darabban a táncos csapat ismeretlen területre merészkedik, új kifejezési módok elsajátításával többek közt a levegőben mozgás lehetőségeit keresik a szereplők virtuóz magasságokban.

A tér különböző szintjeinek bejátszásában a Tűzmadarak zsonglőrcsapat két kulcsfigurája, Zoletnik Zsófia és Mező András is új minőségben van jelen táncosként, artistaként is. Sajátos zenei összefonódás Szirtes Edina Mókus és Kunert Péter közös munkája is, melynek eredményeként élőben találkozik a magyar és balkáni népzene a radikálisabb elektronikus zenei motívumokkal. Az alkotó-előadók humorral ábrázolják a sajátosan magyar élethelyzeteket és az emberi kapcsolatokban rejlő feszültségeket.

Igazi kelet-európai virtus, fellengzős érzelem, hősködő ritmus, bánatos kesergés és dicső cirkusz.

VIRTUS [preview] from Eva Duda Dance Company on Vimeo.