Jubileumi koncertre készül a Kerekes Band

2015. november 26.
November 28-án pedig az A38 hajón ad jubileumi koncertet a Kerekes Band. Nagy Feró és Szalóki Ági, a két vendég jól tükrözi a zenekar 20 évét, a lázadást, a pimaszságot, valamint a magyar népzene iránti elkötelezettséget.

Az idén 20 éves Kerekes Band is a táncház világából nőtt ki, mint sok kortársuk. November 28-án az A38 hajón adnak jubileumi koncertet. Nagy Feró és Szalóki Ági, a két vendég jól tükrözi a zenekar 20 évét, a lázadást, a pimaszságot, valamint a magyar népzene iránti elkötelezettséget. Nagy Feróval 2010-ben az MTV Iconon ismerkedett meg a zenekar, Szalóki Ágival pedig még a 90-es évekre nyúlik vissza a kapcsolatuk, amikor a Bartók Rádió I. népzenei versenyén mindketten indulók voltak.

A Kerekes együttes 1995-ben alakult Egerben. Fehér Viktor, a csapat egyik zenésze a Kerekes Band-ről: „A vidéki táncházak underground világából eljutni a külföldi fesztiválok nagyszínpadáig csak iskola utáni álmodozásnak tűnt 20 évvel ezelőtt. A népzene akkor is rétegműfaj volt, és még hangszereink erősítése is problémát jelentett. Miközben a legtöbben szkeptikusan figyeltek, mi mindent magunknak alakítottunk ki: a hangzástól a image-ig és a kiadóalapításig. Idén 20 éves a Kerekes Band, de a Csángó Boogie még mindig töretlenül vágtat a magyar rónán.”