Egy markáns vígjáték: Tangerine

2015. december 24.
December 24-én érkezik a mozikba a kritikusok dicshimnuszától övezett, Sundance-en debütált, Tangerine című, markáns hangulatú vígjáték.

Sean Baker iPhone-nal forgatott filmjét a nemzetközi filmes versenyek mellett a hazai CINEFEST zsűrije és közönsége is nagyra értékelte: a fesztivál Nagydíját és a Közönségdíjat is ez az alkotás kapta. A frissen nyilvánosságra került Independent Spirit Awards-jelölések közül is szép számmal gyűjtött; a legjobb rendező, a legjobb játékfilm, a legjobb női főszereplő, a legjobb női mellékszereplő kategóriákban.

Baker korunk egyik feltörekvő független filmes egyénisége, aki legutóbbi művében egy kultikus filmkészítőt idéz meg vizuális stílusával és témaválasztásával: a Rózsaszín flamingók és a Poliészter rendezőjét, John Waterst, akinek polgárpukkasztó, társadalomkritikus filmjeit közvetlenül a rendszerváltás után mutatták be itthon.

A Tangerine című filmben felvirrad  karácsony napja, és Sin-Dee újra ringbe száll, miután kiengedték a sittről. Amikor megtudja, hogy barátja és stricije, Chester képtelen volt hű maradni hozzá a bent töltött 28 nap alatt; legjobb barátnőjével, Alexandrával útra kel, hogy végére járjanak a pletykának. Izgalmas útjuk során bejárják Hollywood külkerületeit, ahol kiderül, hogy más is küzd a hűtlenség problémájával.

Sean Baker Sundance Filmfesztiválon debütált, energikus komédiája váratlan fordulatokban gazdag, tudatosan modern karácsonyi mese L.A. utcáiról – iPhone 5S-el forgatva!

Íme az előzetes:

Premier: december 24. (CinefilCo Kft.)