Mi már olvastuk: Sarah Lotz – A hármak

2015. december 29.
Letehetetlen, mesterien kitalált, sodró lendületű regényt ajánlunk Sarah Lotztól, A hármakat.

Az első mondatok:
„Gyerünk! Gyerünk! Gyerünk! Pam a tekintetével szuggerálja, hogy az ülések fölött világító „Öveket becsatolni!” jelzés végre kihunyjon.”

A történet:
Egy csütörtöki napon a világ négy különböző pontján lezuhan négy utasszállító repülőgép. Úgy tűnik, az eseteknek nincs közük egymáshoz. A katasztrófákat négyen élik túl, hárman közülük gyerekek. Rajtuk viszont szinte egy karcolás sincs, így rövid időn belül híresek lesznek, a sajtó elnevezi őket a „csodálatos Hármaknak”, a katasztrófa napját pedig a „Fekete Csütörtöknek”. A világ úgy kezeli a túlélő gyerekeket, mint a leghíresebb celebeket. Ám a gyerekek egyre furcsábban viselkednek. A negyedik túlélő egy amerikai háziasszony, aki nem sokkal a tragédia után meghal. De előtte fontos üzenetet küld a telefonjáról a lelkipásztorának. Az üzenet örökre megváltoztatja az emberek sorsát.

Az erőssége:
Hogy letehetetlen. Mesterien kitalált, sodró lendületű regény – minél beljebb haladunk, minél többet tudunk, minél láthatóbbak a részletek, annál sürgetőbbé válik, hogy a végére érjünk. Döbbenetes összeesküvések, a média gyomorforgató hatalma, túlélő gyerekek és ijesztő vallási téboly… Briliánsan felépítve.

Az íróról:
Sarah Lotz dél-afrikai írónő. Egyik pillanatról a másikra robbant be a nemzetközi thrillerirodalomba. A Hármak kéziratából csupán 30 oldallal készült el, máris lecsapott rá a neves londoni Hodder & Stoughton kiadó. Hat számjegyű előleggel vásárolta meg a jogokat. A regény eddig 19 országban jelent meg, hamarosan tévésorozat készül belőle.

Hol, mikor olvasd: Nem nehéz olvasmány, cserébe nem ereszt. Feszes, izgalmas, remekmű. Képtelenség letenni – vagy elfelejteni, hol tartottunk benne éppen. Bárhol, bármikor olvasható.

Kulinária Kiadó, 4490 Ft