Klasszikus bohózat a Tháliában

2016. január 06.
Az ötcsillagos Aria Hotel Budapest adott otthont a Thália Színház legújabb produkciója, a Rövid a póráz című darab imázs- és plakátfotózásának, amelyen a darab főszereplői közül, Schell Judit, Pindroch Csaba és Szabó Győző vettek részt.

A fotók elkészítéséhez olyan környezet jöhetett szóba, ami megfelelne a darabbeli anyagias, ünnepelt popdíva, Lucette elvárásainak – mai, modern, különleges, de mégis visszafogottan elegáns. Így esett a választás a belvárosi, tetőteraszáról verhetetlen panorámával bíró Aria Hotelre, mely 2015 márciusában nyitotta meg kapuit.

A butikhotel különböző zenei irányzatokat képviselve négy szárnyra különül – mindegyik más stílusjegyet magán viselve. A képek elkészítéséhez a Thália csapata több teret használt. Ilyen volt például a nagystílű Opera szárny egyik lakosztályának társalgója, az épület múltjából részleteiben megmaradt csigalépcsősor, a Satchmos’ Bar a Stradivari Étterem és talán a legérdekesebb helyszín a High Note Sky Bar névre keresztelt tetőterasz.

A Thália Színház saját produkciója 2016. január 23-án kerül bemutatásra. A felhőtlen szórakozást ígérő, klasszikus bohózat a műfaj királya, Georges Feydeau jegyzi, főbb szerepekben Schell Judittal, Pindroch Csabával, Szabó Győzővel, Molnár Piroskával, Lovas Rozival, Vida Péterrel, Gubás Gabival, Fodor Annamáriával, Hunyadkürti Istvánnal ésTóth Eszterrel.

Lucette, a popdíva klipet forgat a párizsi filmstúdióban. Fernand, a szerelme hosszú távollét után megjelenik. Ez az utolsó pillanat: be kell vallania, hogy még aznap este más nőt vesz el feleségül.

Mi történik, ha gyávaságból elillan az utolsó pillanat? És Lucette este
éppen Fernand esküvőjén lép fel?

A darabot mára hangszerelte Hamvai Kornél, a rendező Kelemen József.

Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina