A USEME bemutatja első dalát és videoklipét: itt a Felhővitorlás!

2016. január 14.
A USEME az egyik legfrissebb magyar zenekar, 2015-ben alakult öttagú pop-rock banda, mely a hazai zenei élet kiemelkedő és elismert alakjait egyesíti égisze alatt. Hallgasd meg az első dalukat!

A USEME tagjai közül Anga-Kis Miklós basszusgitáros és Csongor Bálint énekes a Subscribe-ból, Szalkai Tibor gitáros többek között a The Idoruból vagy a Blind Myselfből, Markó Ádám dobos a Special Providence mellett Hrutka Róbert vagy Ganxsta Zolee zenekarából lehet ismerős, Varga Zoltán pedig a SuperSize Production producereként érkezett a csapatba a billentyűkhöz.

A srácok, sokszínű és szerteágazó tudásuknak és karakterüknek köszönhetően, megállás nélkül írják az újabb és újabb számokat, így 4 hónap dalszerzés és folyamatos stúdiózás után 2016. februárjában megjelentetik Világvevő című bemutatkozó lemezüket is. Erről, több rövid dalrészlet után, most hallható először az album beharangozó single-je, a Felhővitorlás, melyhez egy lendületes és színes klipet is forgattak.

„Ami a szöveget illeti, az egyik álmom ihlette. A Felhővitorlás egy metafora azokra a ritka pillanatokra, amikor minden tökéletes, könnyed és felszabadult. És amikor ezt van kivel megosztani” – mondta el Csongor Bálint, a zenekar énekese.

A klipet az Imagement készítette, Lengyel Andor rendező ezt mesélte az elképzelésről: „Szerettük volna valamivel feldobni a klasszikus imidzs-klip koncepcióját, úgy belevinni egy vizuális csavart, hogy a stúdióban maradunk, így pattant ki a fejünkből a neon-festék ötlete, amivel kiszíneztük a látványt.”

A lemezbemutató koncert március 26-án az A38 hajón lesz, melyet már most élénk érdeklődés övez mind a szakma, mind a közönség részéről, kíváncsian várva, mi született öt ilyen koponya közös tudásából.

Hallgasd meg a dalt!