Sokszínű nők – divatillusztráció kiállítás

2016. március 11.
Megnyitotta kapuit a DramaQueen, Cséfalvay Fanny ruhatervező és divatillusztrátor első önálló kiállítása a KINO-ban.

Cséfalvay Fanny 2011-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen ruhatervezőként, az Erasmus-ösztöndíj keretein belül pedig fél évet tanult a London College of Fashion textil szakán. Divattervezőként, valamint illusztrátorként dolgozik, állandó divatillusztrátor egy online női magazinnál. Az elmúlt pár évben világszerte reneszánszát éli a divatillusztráció mint önálló műfaj és Fanny az elsők között van, akik Magyarországon professzionális szinten foglalkoznak ezzel.

A kiállításról – divat és sokszínű nők

Fanny érzékeny, nőies vonalvezetése már sokaknak ismerős lehet, hisz a VOUS cikkeit gyakran illusztrálja. Egység a különbözőségben: minden egyes illusztráció egyfajta darabka Fanny-ból. A rendkívül változatos technikával készült és eltérő hangulatú képek megmutatják, egy-egy nő személyisége is milyen sokoldalú lehet, rengeteg különböző érzelemmel és hangulattal. Hogy smink nélkül, nyűgösen és kicsattanó jókedvvel, valódi dívaként is Mi vagyunk azok. A kitalált karakterek ezeket a személyiségrétegeket, eltérő karaktereket és életérzéseket mutatják be – úgy, hogy közben a divat mindvégig a középpontban van. A változatos technikák és a folyamatos kísérletezés pedig azt is hivatottak jelezni, hogy az alkotót mennyi minden foglalkoztatja – reflektálva minden ember változó életszakaszaira is.

A ruhatervezés mellett évek óta foglalkozik illusztrációkkal, a rajzolást a tervezés egyik legizgalmasabb fázisának tartja. „A drama queen kifejezést általában a szeszélyes, elkényeztetett nőkre használják, akik mindent megengedhetnek maguknak. A dramaQueen egy olyan felületet ad számomra, ahol én is bármit megtehetek: kedvem szerint kísérletezhetek és mozoghatok a különféle témák és technikák között, kötöttségek nélkül. Ez az én igazi játszóterem, ha leülök az asztalhoz, bekapcsolom a zenét, és elkezdek rajzolni, megszűnik a világ körülöttem. Számomra ez az igazi boldogság” – mondja Fanny. Az illusztrációk közt találunk légies akvarell-képeket, részletgazdag tollrajzokat, tus-, filc- és ceruzarajzokat, de határozott vonalakból építkező kollázsokat is, melyek a lehető legkevesebb digitális utómunkát tartalmazzák.

Időpont: március 9. 19:00 (megnyitó)
A kiállítás megtekinthető május 9-ig a KINO Kávézóban.

A Facebookon ITT, a világhálón ITT találhatsz infót a kiállításról!