Ha lekésted a moziban – Marie Claire Filmnapok

2016. április 29.
Olyan filmeket ajánlunk, amelyeket most, a Marie Claire Filmnapokon újra megnézhetsz a moziban. Gyere és tarts velünk!

Anyám és más futóbolondok a családból

Fekete Ibolya filmje egy kedves és bájos családtörténet – tele finom humorral. A főhősnő, Anya, aki Ónodi Eszter alakít nagyszerűen, 94 évet élt és ezalatt huszonhétszer költözött. A veszélyérzete mindig indulásra szólította fel, és valljuk be a 20. század során volt ok a költözésre, menekülésre… A csupa bájjal és finomra hangolt humorral ábrázolt film kedvesen tart tükröt a történelem viszontagságos eseményeinek és az emberi gyarlóságnak. Gáspár Tibor, Kerekes Vica, Básti Juli és Adorjáni Bálint szuper karaktereket keltenek életre. A filmet végigkísérő narráció pedig egyenesen isteni!

Április 29-én 19.45 órakor és április 30-án 15.00 órakor vetítjük a Marie Claire Filmnapokon az Anyám és más futóbolondok a családból (12) című magyar játékfilmet. (Vertigo)

Szerdai gyerek

Horváth Lili filmje egy különös felnőtté válás története. Vecsei Kinga alakítja az állami gondozásból kikerült fiatal lányt, akinek úgy kell anyává érnie, hogy magának nem volt édesanyja. Négyéves kisfiáért harcol, pedig még maga is önsorsrontó kamasz. Bizalom, szerelem, felnőtté válás, Horváth Lili filmje bátor életképek sorozata, amelyben feltűnik Thuróczy Szabolcs, Antal Zsolt, Börcsök Enikő, Nagy Ervin és Lukáts Andor is.

Találkozz a rendezővel, Horváth Lilivel a Marie Claire Filmnapokon!
Április 29., 16 óra: Női jelenlét a magyar filmiparban
Milyen arányban képviseltetik magukat a nők a magyar filmgyártásban? Havas Ágnessel, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatójával, Pataki Ági producerrel, Divinyi Réka forgatókönyvíróval és Horváth Lilivel, a Szerdai gyerek című film rendezőjével beszélgetünk. A beszélgetést követően, 16.45 órakor a Szerdai gyerek című filmet vetítjük.

Liza, a rókatündér

Azt írtuk róla anno, hogy végre egy olyan magyar film, amiért érdemes moziba menni. Hát most újra megnézheted a moziban a Marie Claire Filmnapokon. A Balsai Móni főszereplésével készült kultikus film egy sodró lendületű mese, helyenként bizarr, itt-ott vicces, de mindenképpen látványos. A halott japán táncdalénekes, gumilabdán pattogó szexjelenet, mentás máj-rajongó szomszéd és férfigyilkos, elátkozott ápolónő – ezekre számíthatunk a Liza, a rókatündér című filmtől.

Április 30. 13.00 és 19.45 vetítjük a Marie Claire Filmnapokon a Liza, a rókatündér (16) című romantikus vígjátékot. (Acompany)

A bővebb programért kattints a képre!