Goldoni darab átirata a Belvárosi Színházban

2016. június 21.
június 23-án mutatják be Carlo Goldoni Két úr szolgája című darabjának Richard Bean által írt átiratát, az Egy fenékkel két lovat című zenés komédiát Pelsőczy Réka rendezéséban Nagy Dániel Viktor, Lovas Rozi, Lukáts Andor és Friedenthal Zoltán főszereplésével a Belvárosi Színházban. A darab az elmúlt években már hangos sikereket ért el a Broadway-n és a Westenden is.

„A hatvanas években járunk, az angliai Brightonban. A kissé kótyagos Francis Henshall a véletlenek szerencsétlen összjátéka folytán egyszerre két munkát is szerez: alkalmazásába veszi egy piti gengszter és egy nagystílű bűnöző is. Francisnek ettől kezdve mindent meg kell tennie, nehogy két főnöke összetalálkozzon, vagy akár tudomást szerezzen egymásról. Közben talán nem is mindenki az, akinek kiadja magát, és ráadásul az összes szereplő elszántan azzal van elfoglalva, hogy szerelemre találjon. És szól a rock and roll!” – áll a színlapon.

London és New York hangos sikere után Carlo Goldoni Két úr szolgája című művének átirata megérkezett Magyarországra is, amelynek főszereplője Nagy Dániel Viktor, aki korábban rengeteg darabban bizonyította rátermettségét. Mellette Lovas Rozi, akivel a nézők találkozhattak már az Amadeus című Orlai Produkciós előadásban. Lukáts Andor mellett, az előadás egyik érdekessége, hogy Friedenthal Zoltán a Pintér Béla Társulat vezető színésze, most először szerepel az Orlai Produkció előadásában.

A 60-as évek zenei világáról a Bekvart és Szabó G. Hunor gondoskodik.

További előadások: 2016. Június 23, 24, 25. ; Belvárosi Színház