Tíz izgalmas nap a Zemplénben

2016. augusztus 11.
Színes-szagos, változatos! Ilyen lesz az idén 25 éves Zempléni Fesztivál.

Augusztus 12. és 21. között rendezik meg Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseményét: a színvonalas komolyzenei koncertek, az opera, operett, színházi- és táncelőadások, a dzsessz koncertek, a kirándulások, a kiállítások, a családi és gasztronómiai programok miatt érdemes akár a teljes időszakot Zemplénben tölteni. Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett több zempléni település koncerttermei, szabadtéri helyszínei és legszebb műemlékei adnak otthont a legkiválóbb magyar szólisták, népszerű együttesek és külföldi vendégművészek produkcióinak. Ráadául a rendezvényekhez kapcsolódóan több mint tíz pincészet, köztük a Fesztivál hivatalos borszállítója, a Grand Tokaj kiváló borait is kóstolhatjuk.

A nyitókoncert augusztus 12-én a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában Mozart Sinfonia Concertante-ja és Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operája a sárospataki Rákóczi-vár udvarán. A versenymű szólistáiként Kokas Katalint és Kelemen Barnabást, a helyszín különleges adottságait is kihasználó operaelőadáson Judit szerepében Meláth Andreát, hercegként Kálmán Pétert láthatjuk.

A teljesség igénye nélkül ez időszak alatt találkozhatunk a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, a tokaji Fesztiválkatlanban a Mágnás Miska fergeteges előadását a Budapesti Operettszínház előadásában, muzsikálni fog Szakcsi Lakatos Béla és a Rákfogó Emlékzenekar, a Balázs Elemér Group Szőke Nikolettával, de az irodalomkedvelők is találnak maguknak bőven programot. Eljönnek például a Grecsó testvérek összművészeti produkciójukkal, amelyet Mellettünk címmel Széphalmon, a Magyar Nyelv Múzeumában mutatnak be. Sárospatakon pedig újra kinyit a Borterasz, amely gyerekműsorok, fiatal kamara­ és jazz formációk, valamint helyi együttesek koncerthelyszíne is lesz, és emellett kiváló helyi borászok kínálatával ismerkedhetünk meg.

Részletes program ITT!