Tíz izgalmas nap a Zemplénben

2016. augusztus 11. |

Színes-szagos, változatos! Ilyen lesz az idén 25 éves Zempléni Fesztivál.

Augusztus 12. és 21. között rendezik meg Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseményét: a színvonalas komolyzenei koncertek, az opera, operett, színházi- és táncelőadások, a dzsessz koncertek, a kirándulások, a kiállítások, a családi és gasztronómiai programok miatt érdemes akár a teljes időszakot Zemplénben tölteni. Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett több zempléni település koncerttermei, szabadtéri helyszínei és legszebb műemlékei adnak otthont a legkiválóbb magyar szólisták, népszerű együttesek és külföldi vendégművészek produkcióinak. Ráadául a rendezvényekhez kapcsolódóan több mint tíz pincészet, köztük a Fesztivál hivatalos borszállítója, a Grand Tokaj kiváló borait is kóstolhatjuk.

A nyitókoncert augusztus 12-én a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában Mozart Sinfonia Concertante-ja és Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operája a sárospataki Rákóczi-vár udvarán. A versenymű szólistáiként Kokas Katalint és Kelemen Barnabást, a helyszín különleges adottságait is kihasználó operaelőadáson Judit szerepében Meláth Andreát, hercegként Kálmán Pétert láthatjuk.

A teljesség igénye nélkül ez időszak alatt találkozhatunk a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, a tokaji Fesztiválkatlanban a Mágnás Miska fergeteges előadását a Budapesti Operettszínház előadásában, muzsikálni fog Szakcsi Lakatos Béla és a Rákfogó Emlékzenekar, a Balázs Elemér Group Szőke Nikolettával, de az irodalomkedvelők is találnak maguknak bőven programot. Eljönnek például a Grecsó testvérek összművészeti produkciójukkal, amelyet Mellettünk címmel Széphalmon, a Magyar Nyelv Múzeumában mutatnak be. Sárospatakon pedig újra kinyit a Borterasz, amely gyerekműsorok, fiatal kamara­ és jazz formációk, valamint helyi együttesek koncerthelyszíne is lesz, és emellett kiváló helyi borászok kínálatával ismerkedhetünk meg.

Részletes program ITT!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

Mintha meglesnénk Adyt és Lédát a párizsi lakásukban bárnai péter

Mintha meglesnénk Adyt és Lédát a párizsi lakásukban

Egy falmászó klubban is lehet fesztivál – PLACCC Fesztivál 15. PLACCC Fesztivál

Egy falmászó klubban is lehet fesztivál – PLACCC Fesztivál