Friss: hallgassátok meg Melanie Martinez új dalát

2016. augusztus 26.
Amerika legújabb üdvöskéje egy magának való, bájos, szeszélyes és félelmetesen kreatív lány, aki a tökéletlenségét és a személyes kudarcait használja inspirációnak a művészetében.

Melanie Martinez pár hónapja robbant be a köztudatba és csak úgy önti magából a különböző provokatív dalokat és klipeket. Legújabb klipjében, a Tag, You’re It/Milk and Cookies-ben a Piroska és a farkas történetet feldolgozva mutatja be a ránk leselkedő veszélyeket.

Az énekesnő először a The Voice amerikai verziójának a harmadik évadában tűnt fel, amelyet nem sokkal egy Atlantic Records-zal kötött szerződés követett, majd 2015-ben jelent meg „Cry Baby” című első lemeze. Melanie különlegessége, hogy gyerekkori történeteken keresztül mutat be nagyon is felnőtt történeteket.

Az első album címe is önéletrajzi ihletésű: „Egy igazi bőgőmasina vagyok, innen is ered a lemez címe… Rettentő érzékeny vagyok és mindent személyesre veszek, ami miatt csomószor kigúnyoltak már” – mondta az énekesnő.

A lemez másik különlegessége, hogy gyerekjátékok és játékhangszerek ihlették: „Meguntam a szokásos gitárhangot, valami újat akartam. Amikor meghallottam a játékcsengők, csörgők és zenélő dobozok hangját, azonnal beindult a fantáziám és elkezdtem írni.”

Az első szám, amely világot látott, a 2014-es Dollhouse című dal volt, amelyet olyan számok követtek, mint a viszonzatlan szerelem keserűségéről szóló Carousel, a magányos Pity Party, a Soap és egy gyermeteg szerelmes dal, a Training Wheels, majd a keményebben beszólogató Alphabet Boy. A legújabb, friss és ropogós megjelenés két szám ötvözete: a Tag, You’re It / Milk and Cookies számokból összegyúrt egyveleg. A lány maga szerzi a számait és rendezi a hozzájuk készülő klipeket is, amelyekben önmaga kislány verzióját játssza és gyermeki szemmel mutatja be az igenis felnőttes játékokat.

Lépjetek be Melanie csodavilágába!

Hazai forgalmazó a Magneoton / Warner Music