Jön a CineFest és Juliette Binoche

2016. augusztus 31.
Az Oscar-díjas színésznő, Juliette Binoche lesz a Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál megnyitójának sztárja.

Szeptember 9. és 18. között Magyarország nemzetközi filmfesztiválját az Arany Oroszlán-díjas remekmű, a Három szín: Kék vetítésével kezdődik szeptember 9-én. A legendás francia sztár, akivel exkluzív interjút készítettünk, különdíjat kap a fesztiválon és megemlékezik a film rendezőjéről, Krzysztof Kieslowskriól, a modern filmművészet egyik legjelentősebb alakjáról, aki éppen húsz éve hunyt el.

Az elmúlt években a Jameson CineFesten volt a magyar premierje az Arany Pálma-díjas Adele életének, a Sráckornak, az Oscar-díjas Whiplashnek és a Love 3D-nek, hogy csak néhány filmet emeljünk ki a rendkívül gazdag programból. A Jameson CineFest mára a régió egy legfontosabb filmes fórumává, a nagy tehetségek és tapasztalt művészek találkozóhelyévé vált.

A Jameson CineFest fesztivál CineClassics-blokkjában, amely Szabó István védnökségével 2010 óta mutat be filmtörténeti klasszikusokat és ritkaságokat, Krzysztof Kieslowski mindhárom utolsó filmje szerepel: a Három szín: Kék szeptember 9-i vetítését 10-én este a Három szín: Fehér, 11-én a Három szín: Piros követi. A program a Francia Intézet és a Lengyel Intézet támogatásával valósul meg. A Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és a CineClassics közönsége most, húsz évvel később, újranézheti, újra felfedezheti és újraértékelheti egy nagy rendező testamentumát. Kieslowski filmjei és kérdései, aktuálisabbak, mint valaha – és ezt Juliette Binoche is fontosnak tartja.

Részletes program: www.cinefest.hu