Sohn bemutatja Signal című új videóját Milla Jovovich-csal

2016. szeptember 07.
Milla Jovovich ezúttal új szerepben tetszeleg: SOHN, a brit dalszerző és elektronikus zenei producer legújabb, „Signal" című dalának rendezője és főszereplője volt.

Milla Jovovich, a népszerű színésznő, modell és divattervező nevét eddig leginkább filmes munkái kapcsán hallhattuk, hiszen olyan kasszasiker produkciókban játszott, mint a Visszatérés a kék lagúnába, A kaptár vagy Az ötödik elem.

Azonban ezúttal Jovovich új szerepben tetszeleg: SOHN, a brit dalszerző és elektronikus zenei producer legújabb, Signal című dalának rendezőjeként. A páros együtt dolgozta ki a videó koncepcióját, melyet egyetlen folyamatos forgatás során örökítettek meg, „éles fekete-fehér” film formájában.

A Signal című dal SOHN első szerzeménye a 2014-es Tremors című debütáló albuma óta.

NÉZD MEG SOHN SIGNAL CÍMŰ DALÁNAK KLIPJÉT!
Rendezte és a főszerepben: Milla Jovovich

Jovovich ezt nyilatkozta a dalról: „Amikor először találkoztam SOHN zenéjével, rögtön beleszerettem a hangjába. Szó szerint hetekig hallgattam az albumát, és egy hihetetlen vizuális kapcsolatot éreztem a zenéjével. Ahogy a zene elkezdődött, képeket láttam a fejemben, és ez volt az első alkalom, amikor igazán rendezni akartam. Egy hónappal később SOHN és én elkezdtünk beszélni a közös munkáról, majd elküldte nekem a ‘Signal’ című dalt, ami teljesen levett a lábamról. A szépség és a ‘nyers energia’ ebben a dalban, a harmóniák… Ez minden, amit szeretek a zenében, minden egy dalban.”

„Amint elkezdtem gondolkodni, hogyan keltsük életre az eredeti koncepciót, megszállottan be akartam hozni a képbe a vetítést. Úgy éreztem, a nézőt a karakter helyébe állíthatjuk, különböző fényjátékokban jelentem meg, ami érzelmileg és vizuálisan is roppant izgalmas. Ami a következő napon történt, az abszolút varázslatos volt. Az egyik felvétel olyan erőteljes lett és annyira átadta a koncepciónk lényegét, hogy SOHN azonnal tudta, megvan a videó az új dalához, azon a napon, teljesen élőben. Ezt akarta az első beszélgetésünktől fogva, hogy a videó teljesen analóg és valódi legyen, illetve azt, hogy egyetlen felvétel során készítsük el.

Ez az operatőrünk, DP Vern Nobles és csapata remek munkájának és összpontosításának köszönhető, hogy a dal üzenetét ilyen könnyedén megörökítettük – vágások és trükkök nélkül. Olyan izgatott vagyok, hogy SOHN engem bízott meg azzal, hogy vizuálisan is életre keltsem a zenéjét. Illetve nagyon büszke vagyok arra, hogy olyan csapatot állítottam össze, amely lehetővé tette a videó létrejöttét.”

A nemrég Angliából Bécsbe költözött SOHN azt nyilatkozta: „Elküldtem Millának néhány új dalomat, amikor Párizsban volt. Beszéltünk telefonon, és csodás elképzelése támadt a ‘Signal’ új videóját illetően. Egyértelmű volt: ő a tökéletes személy arra, hogy életre keltsük a dalt. Ezáltal egy valódi együttműködés kezdődött barátok és művészek között. Végül ez az elképesztő, érzelmes videó lett a végeredmény, ami levett a lábamról, amikor először láttam. Mint színész és rendező, Milla a zene szívét vitte vászonra… A játéka lebilincselő, a felvétel szépsége egyszerűen letaglóz.”

Fotó: Phil Knott