Rendhagyó tehetségkutatóval indul útjára az ExperiDance Táncakadémia

2016. szeptember 21.
Az ExperiDance a világot jelentő deszkák után az oktatás területén is színre lép. 2016 szeptemberében elindul az ExperiDance Táncakadémia, amelynek célja, hogy a legfiatalabb generáció számára lehetőséget adjon a mára világhírűvé vált ExperiDance táncstílus elsajátítására.

A társulat a hivatalos megnyitó előtt, szeptember 24-én rendhagyó tehetségkutatót és nyílt napot hirdet 10 és 14 év közötti gyerekeknek Váci úti székházában. A próbatáncra előképzettség nélkül bárki jelentkezhet, aki kedvet érez a tánctanuláshoz. A három legügyesebb gyermek ösztöndíjjal tanulhat az ősszel induló ExperiDance Táncakadémián.
A zsűri elnöke Román Sándor Harangozó Gyula-díjas és nemrég Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült koreográfus, az ExperiDance alapító-művészeti vezetője. A zsűri tagjai az ExperiDance Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett, vezető táncművészei.

Az eseményre regisztráló gyerekek és szüleik részletes tájékoztatást kapnak az induló ExperiDance Táncakadémiáról, megleshetik az előkészületeket, felfedezhetik az új tánctermeket és próbatermeket. Így azokat is szeretettel várja a tánctársulat, akik a tehetségkutató megmérettetésen nem szeretnének részt venni, de a Táncakadémia iránt érdeklődnek. A kisebb, 7 és 9 év közötti gyerkőcöknek előkészítő tanfolyam indul, így ők is részt vehetnek a nyílt napon.

A Táncakadémia célja, hogy a legfiatalabb generációnak átadja a mára világhírű ExperiDance táncstílust, melyben harmonikusan egyesül a néptánc, a klasszikus balett és a modern táncirányzatok. A 10 és 14 év közötti gyerekek ennek megfelelően több táncstílusba is beavatást kapnak délutánonként. Mindemellett az egészséges táplálkozás, a helyes testtartás, illetve a megfelelő mozgáskultúra is kiemelt helyet kap a tanrendben. Az ExperiDance arra is figyel, hogy a tánciskola összeegyeztethető legyen a tanulással: a próbarend az általános iskolák tanóráihoz igazodik majd.

A gyerekek rövid időn belül színpadra állhatnak az ExperiDance darabjaiban, 16 éves koruktól pedig felvételt nyerhetnek a tánctársulat hazai vagy nemzetközi tánckarába, amennyiben hivatásos táncművésszé szeretnének válni. Az oktatásáért neves mesterek és az ExperiDance táncművészei felelnek.

Az ExperiDance Táncakadémia Tehetségkutatójának időpontja: 2016. szeptember 24. 09.00

Helyszín: Hungarian Talent’s House (ExperiDance Székház), 1138 Budapest, Váci út 152-156.

További információ: www.experidance.hu/tancakademia