Szakítás után minden olyan fura

2016. október 19. |

Visky Ábel kisfilmje egy egyszerű helyzetet dolgoz fel, amit valószínűleg sokan megéltünk, de talán még többen rettegtünk tőle. Mit mondjunk egymásnak, ha évekkel a szakítás után összefutunk a villamoson zötykölődve?

Budapest irtó pici város, épp ezért sokan rettegünk tőle, hogy egy napon egy eseménytelennek induló villamosozás közben összefutunk a kínos egyéjszakásokkal, lemondott zongoratanárokkal és régi szerelmekkel. Visky Ábel Semmi Bogár című kisfilmje egészen pontosan az utóbbit képzeli el.

A cselekmény szintjén egészen banális élethelyzetet – egy pár a szakítás után összefut a villamoson – a párbeszédek töltik meg élettel, humorral, érzelemmel, meg mindennel, amit akarunk.
A béna puhatolózással (kivel mi volt, és még inkább ki kivel járt azóta) mindannyian tudunk azonosulni, aztán ott van az a bizarr szexuális feszültség, a kelleténél tovább kitartott arcrapuszik, a valaha volt intimitás esetlen felidézése.

Visky Ábel nagyon jó érzékkel csinál érzékeny, szuper kisfilmet a történetből, ami egyébként nem meglepő tőle, már előző munkái, a Romanian Sunrise és a Játszótársak is nagyon jók voltak. Természetesen az animációs utalgatás sem véletlen: a film az október 19-én startoló Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál felkérésére született.

A kisfilmben a zavarodottan bénázó lányt Mészáros Blanka alakítja, idegesen bájos nevetéseivel és hihetetlenül jól megírt, lezser szövegével még ebben a néhány percben is emlékezetes alakítást nyújt. A szerelmi bánat elől külföldre menekülő srác Vecsei Miklós, őt leginkább az Egynyári kaland című sorozatból ismerhetjük.

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra