Scarlett Johansson és Jennifer Lawrence is megformálja a legendás írónőt

2016. november 08.
Gigászok harca a láthatáron: Scarlett Johansson és Jennifer Lawrence két párhuzamosan készülő produkcióban fogja megformálni az ikonikus amerikai írónőt, Zelda Fitzgeraldot, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket!

Nem régiben jelentették be, hogy Jennifer Lawrence alakítja majd a Ron Howard rendezésében készülő életrajzi film, a Zelda főhősét, Zelda Fitzgeraldot, máris kiderült, hogy Scarlett Johansson szintén megformálja az írónőt egy párhuzamosan készülő produkcióban. Utóbbi film The Beautiful and the Damned (F. Scott Fitzgerald azonos, Szépek és átkozottak címet viselő regénye után) címmel kerül majd moziba, és állítólag sokkal inkább Zelda és szintén író férje, A nagy Gatsby-t is jegyző F. Scott Fitzgerald viharos kapcsolatára fókuszál majd.

Fotók: Profimedia – Red Dot

Zelda Fitzgerald nálunk talán kevésbé ismert, az amerikai irodalomban mégis nagyon izgalmas karakter: elsősorban (méltatlanul) Fitzgeralddal való kapcsolatáról ismert, pedig a jazzkorszakban egyébként is ikonikus alak volt. Irodalmi munkássága mellett balett-táncosnak készült és festett is, a korabeli patriarchális társadalom mégsem ismerte el érdemeit. 1930 és 1940 között Zeldát skizofréniával kezelték különböző intézményekben, bár szakértők szerint depressziós és mániás időszakai közti csapongásait ma már inkább bipoláris zavarként azonosítanák.

Annyi biztos, hogy mindkét színésznő elég ígéretes a viharos életű írónő szerepében, alig várjuk, hogy összehasonlíthassuk az alakításokat!