Péterfy Bori és a Szédülés

2016. december 14. |

Új albumát, a Szédülést viszi turnéra Péterfy Bori énekesnő-színésznő és zenekara. A minden eddiginél hangosabb, bátrabb és változatosabb Bori-lemez az új tagsággal működő Love Band első közös munkája.

A tavaly csatlakozott Nagy István gitáros-énekes és Gáspár Gergely dobos mellett további új alkalmi közreműködőkkel bővült Bori csapata erre az albumra: Nemes András (a Pluto és a Biorobot dalszerző-énekese) és a Love Band állandó szövegírói, Tariska Szabolcs és Lovasi András mellett a nyolcvanas évek nagyszerű Trabant zenekarának szövegírója és szellemi motorja, Vető János is írt egy dalt. Az első szám duettjében a budapesti Fran Palermo zenekar dalszerző-énekese, Henri Gonzo énekel Dühös Maxról és a néma lányról.

Ez az első olyan Love Band-album, amelyre a dalok többségének szövegét Bori írta. A borítót Stark Attila tervezte, a rajta szereplő kép pedig a nemzetközi hírű fiatal fotóművész, Borsi Flóra műve. A dalok szerzője és zenei producere Tövisházi Ambrus.

És hogy milyen lett a Szédülés hangulata? Rózsaszín macik továbbra sem szerepelnek a Bori-dalokban: világvégéről, szakításról, légiós harcosról, egy, a zenekar által kitalált dizájner-drogról, tombolásról és elásott szeretőkről szól az új lemez, amelynek A oldalán lendületes popszámok sorakoznak, a B-oldal pedig a torz mesék dalai.

A Szédülés turné állomásai:
december 16. Budapest, Barba Negra – Karácsonyi farsang 4
december 23. Szarvas, Zebra Club
december 27. Kecskemét, TEKA
december 28. Győr, Rómer ház
december 29. Tatabánya, Roxxy Music
december 30. Kaposvár, Park Music Hall

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

Andrew Garfield és a mormon közösségek sötét oldala – Under the Banner of Heaven Andrew Garlfield

Andrew Garfield és a mormon közösségek sötét oldala – Under the Banner of Heaven