Péterfy Bori és a Szédülés

2016. december 14.
Új albumát, a Szédülést viszi turnéra Péterfy Bori énekesnő-színésznő és zenekara. A minden eddiginél hangosabb, bátrabb és változatosabb Bori-lemez az új tagsággal működő Love Band első közös munkája.

A tavaly csatlakozott Nagy István gitáros-énekes és Gáspár Gergely dobos mellett további új alkalmi közreműködőkkel bővült Bori csapata erre az albumra: Nemes András (a Pluto és a Biorobot dalszerző-énekese) és a Love Band állandó szövegírói, Tariska Szabolcs és Lovasi András mellett a nyolcvanas évek nagyszerű Trabant zenekarának szövegírója és szellemi motorja, Vető János is írt egy dalt. Az első szám duettjében a budapesti Fran Palermo zenekar dalszerző-énekese, Henri Gonzo énekel Dühös Maxról és a néma lányról.

Ez az első olyan Love Band-album, amelyre a dalok többségének szövegét Bori írta. A borítót Stark Attila tervezte, a rajta szereplő kép pedig a nemzetközi hírű fiatal fotóművész, Borsi Flóra műve. A dalok szerzője és zenei producere Tövisházi Ambrus.

És hogy milyen lett a Szédülés hangulata? Rózsaszín macik továbbra sem szerepelnek a Bori-dalokban: világvégéről, szakításról, légiós harcosról, egy, a zenekar által kitalált dizájner-drogról, tombolásról és elásott szeretőkről szól az új lemez, amelynek A oldalán lendületes popszámok sorakoznak, a B-oldal pedig a torz mesék dalai.

A Szédülés turné állomásai:
december 16. Budapest, Barba Negra – Karácsonyi farsang 4
december 23. Szarvas, Zebra Club
december 27. Kecskemét, TEKA
december 28. Győr, Rómer ház
december 29. Tatabánya, Roxxy Music
december 30. Kaposvár, Park Music Hall