Friss hang: Koszi Janka

2017. január 10.
Január 13-án élőben is bemutatja a szőke énekesnő legújabb albumát, a Be Alone-t az A38 Hajón.

Koszi Janka az egyik legfrissebb hang a hazai popzenei porondon. Bár eddig is hallhattunk már az énekesnőről, hiszen korábbi zenekarai (The Acoustic Loops) mellett számos magyar előadóval dolgozott együtt a Subscribe-tól a PASO-n át Király Viktorig, illetve rendszeres vendége a Random Trip esteknek. Mégis mostanra találta meg azt a formációt, amivel igazán önmaga lehet: ez a KosziJanka projekt, melyben kiváló zenészekkel közösen mutatnak be egy olyan eklektikus és zeneileg komplex világot, amely hűen tükrözi érzékeny, mégis erőteljes és természetes személyiségét.

A KosziJanka projekt hátterében 2015 óta Szabó Zé is ott munkálkodik, akivel közösen szerzik a slágergyanús dalokat. Ezek egyike a legújabb, 2016 decemberében megjelent Be Alone című album friss single-je, a Hol voltál? (Janka angolul és magyarul is énekel), melyet már több mint 22 rádióállomás játszik rotációban és egy jellegzetes hangulatú, érzéki, nyáresti videoklip is készült hozzá.

A Hol voltál? különlegessége a lüktető zenei alap mellett a közhelyektől mentes, izgalmas dalszöveg is, mely tökéletesen illik Janka kicsit füstös hangjához, és a dalon átsejlő határozott személyiségéhez, mely érdekes ellenpontja angyali megjelenésének.

A produkció különböző zenei stílusokat hordoz magában, melyekben a közös pont Janka egyedi hangja és zenei felfogása. A szőke énekesnő remek partnerekre talált zenekara tagjaiban: Szebényi Dániel billentyűn, Gerendás Dani a doboknál, Kőrösi Tibi basszusgitáron, Kővági Dani pedig gitárosként csatlakozott a formációhoz.

Január 13-án az A38 Hajón  élőben is megmutatja az év végén megjelent Be Alone album zenei anyagát. Az estét a soulos, funkos, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl zenekarral osztja meg, akik szintén híresek kísérletező és improvizatív hozzállásukról, így érdemes lesz időben érkezni!