Friss hang: Koszi Janka

2017. január 10. |

Január 13-án élőben is bemutatja a szőke énekesnő legújabb albumát, a Be Alone-t az A38 Hajón.

Koszi Janka az egyik legfrissebb hang a hazai popzenei porondon. Bár eddig is hallhattunk már az énekesnőről, hiszen korábbi zenekarai (The Acoustic Loops) mellett számos magyar előadóval dolgozott együtt a Subscribe-tól a PASO-n át Király Viktorig, illetve rendszeres vendége a Random Trip esteknek. Mégis mostanra találta meg azt a formációt, amivel igazán önmaga lehet: ez a KosziJanka projekt, melyben kiváló zenészekkel közösen mutatnak be egy olyan eklektikus és zeneileg komplex világot, amely hűen tükrözi érzékeny, mégis erőteljes és természetes személyiségét.

A KosziJanka projekt hátterében 2015 óta Szabó Zé is ott munkálkodik, akivel közösen szerzik a slágergyanús dalokat. Ezek egyike a legújabb, 2016 decemberében megjelent Be Alone című album friss single-je, a Hol voltál? (Janka angolul és magyarul is énekel), melyet már több mint 22 rádióállomás játszik rotációban és egy jellegzetes hangulatú, érzéki, nyáresti videoklip is készült hozzá.

A Hol voltál? különlegessége a lüktető zenei alap mellett a közhelyektől mentes, izgalmas dalszöveg is, mely tökéletesen illik Janka kicsit füstös hangjához, és a dalon átsejlő határozott személyiségéhez, mely érdekes ellenpontja angyali megjelenésének.

A produkció különböző zenei stílusokat hordoz magában, melyekben a közös pont Janka egyedi hangja és zenei felfogása. A szőke énekesnő remek partnerekre talált zenekara tagjaiban: Szebényi Dániel billentyűn, Gerendás Dani a doboknál, Kőrösi Tibi basszusgitáron, Kővági Dani pedig gitárosként csatlakozott a formációhoz.

Január 13-án az A38 Hajón  élőben is megmutatja az év végén megjelent Be Alone album zenei anyagát. Az estét a soulos, funkos, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl zenekarral osztja meg, akik szintén híresek kísérletező és improvizatív hozzállásukról, így érdemes lesz időben érkezni!

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

86 éves korában elhunyt Törőcsik Mari Nemzet Színésze

86 éves korában elhunyt Törőcsik Mari