Könyvajánló: Budai Lotti – Borostyánszemű I-II

2017. január 23.
Gördülékeny stílus és lebilincselő elbeszélésmód nyomán kel életre egy 17. századi szerelem Budai Lotti kétkötetes regényében.

Budai Lottit a történelmileg hiteles korrajz a műfaj legjobbjai közé emeli, és a fiatal szerző méltán érdemelte ki a „magyar Juliette Benzoni” címet. A Borostyánszemű első és második kötetét (A kegyencnő hálószobája, A magányos trónörökösnő) is képeslapszerű mellékletek teszik különlegessé a korabeli szokásokról, divatról, művészetekről.

Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kezdeti útkeresés közben további tanulmányokat folytatott, míg meg nem adta magát a történelmi regény iránti olthatatlan rajongásának. Ennek a szenvedélynek az első termése ez a kétkötetes regény és a méltán népszerű Rizsporos hétköznapok című blog.

1645-ben Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, amikor menetét megtámadják, és elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, és lesz, akinek a vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.

Geopen