Drukkoljunk az Oscar esélyes rövidfilmnek, a Mindenkinek

2017. február 24. |

Deák Kristóf az első olyan magyar filmes alkotó, akit jelöltek a legjobb élőszereplős rövidfilm Oscar-díjára, így február 27-én, az Oscar gála történelmi jelentőségű lehet a hazai filmeseknek.

Hogy méltóképpen ünnepeljük a film eddigi sikerét (hiszen a jelölés is óriási értékkel bír), február 25-én, szombaton 20 órakor főműsor időben lesz látható a Mindenki az HBO-n!

Kovács Gellért Filmszerész, a Cinemax csatorna filmszakértője a film kapcsán egy különkiadással is készült a „Filmszerész megmondja” sorozatában. A rövid és ütős videó kritikájában külön kiemeli, hogy „a film visszahozza azt a kellemes tanulsággal szolgáló, jól megcsinált ifjúsági filmes vonalat, amelyre már nagyon régóta nem láthattunk példát” és „nemcsak azért kell szurkolnunk a filmnek, mert magyar, hanem azért is, mert megmenthetőnek mutatja a világot!”

A Mindenki című filmet megnézhetjük február 25-én, szombaton 20 órától az HBO-n, illetve már elérhető az HBO GO oldalán, március folyamán pedig többször megtekinthető lesz a Cinemax csatornáin!

Ha pedig valaki szombaton lemaradna, vasárnap (február 26-án) 21.05 órakor a Duna TV is vetíti a filmet!

A Mindenki (előzetes itt) cselekménye az 1990-esévek elején játszódik Budapesten. A tízéves Zsófi új iskolába kerül. Az új suliban kezdetben minden idegen és furcsa a kislány számára. Szerencsére Zsófi hamarosan összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban, és bekerül az iskola híres gyermekkórusába. A kórust Erika néni vezeti, akiről kiderül, nem is olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik, szereti megszégyeníteni a gyerekeket. A két lány összefog egymással, és szembeszáll Erika nénivel.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

86 éves korában elhunyt Törőcsik Mari Nemzet Színésze

86 éves korában elhunyt Törőcsik Mari