Drukkoljunk az Oscar esélyes rövidfilmnek, a Mindenkinek

2017. február 24.
Deák Kristóf az első olyan magyar filmes alkotó, akit jelöltek a legjobb élőszereplős rövidfilm Oscar-díjára, így február 27-én, az Oscar gála történelmi jelentőségű lehet a hazai filmeseknek.

Hogy méltóképpen ünnepeljük a film eddigi sikerét (hiszen a jelölés is óriási értékkel bír), február 25-én, szombaton 20 órakor főműsor időben lesz látható a Mindenki az HBO-n!

Kovács Gellért Filmszerész, a Cinemax csatorna filmszakértője a film kapcsán egy különkiadással is készült a „Filmszerész megmondja” sorozatában. A rövid és ütős videó kritikájában külön kiemeli, hogy „a film visszahozza azt a kellemes tanulsággal szolgáló, jól megcsinált ifjúsági filmes vonalat, amelyre már nagyon régóta nem láthattunk példát” és „nemcsak azért kell szurkolnunk a filmnek, mert magyar, hanem azért is, mert megmenthetőnek mutatja a világot!”

A Mindenki című filmet megnézhetjük február 25-én, szombaton 20 órától az HBO-n, illetve már elérhető az HBO GO oldalán, március folyamán pedig többször megtekinthető lesz a Cinemax csatornáin!

Ha pedig valaki szombaton lemaradna, vasárnap (február 26-án) 21.05 órakor a Duna TV is vetíti a filmet!

A Mindenki (előzetes itt) cselekménye az 1990-esévek elején játszódik Budapesten. A tízéves Zsófi új iskolába kerül. Az új suliban kezdetben minden idegen és furcsa a kislány számára. Szerencsére Zsófi hamarosan összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban, és bekerül az iskola híres gyermekkórusába. A kórust Erika néni vezeti, akiről kiderül, nem is olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik, szereti megszégyeníteni a gyerekeket. A két lány összefog egymással, és szembeszáll Erika nénivel.