Cooper ügynök visszatér!

„Diane, 11:30, február 24., most érek be Twin Peaksbe." Ezzel a mondattal köszöntött be az életünkbe 1990-ben Dale Cooper különleges ügynök.

A kultikus sorozat már csak néhány nap és visszatér a képernyőkre. A 26 évvel ezelőtti zárórészben rengeteg megválaszolatlan kérdést hagytak az alkotók, amikre reméljük, most megkapjuk a válaszokat. A történetet mindenki ismeri. A gimnazista, Laura Palmert holtan találják és ez olyan eseményeket indít el, ami teljesen megváltoztatja az álmos kisváros addigi életét. Kiderül, hogy Twin Peaks különös, természetfeletti események színtere és a meggyilkolt lány nem az első és nem is az utolsó áldozat.

Az új részeket is David Lynch és Mark Frost jegyzi, és a két alkotó mellett a főbb szerepekben a jól ismert színészek is visszatérnek: Kyle MacLachlan, mint a kávé függő Cooper ügynök, Sheryl Lee a gyönyörű és titokzatos Laura Palmerként, Sherilyn Fenn a vagány Audrey Horne-ként. David Duchovny, mint Denise Bryson ügynök, David Lynch, mint a nagyothalló Gordon Cole FBI ügynök, akit gyengéd érzelmek kötnek, a szexi Shelly Johnsonhoz, akit Mädchen Amick alakít. Peggy Lipton, mint a kedves Norma Jennings a dupla R étterem tulajdonosa és a városka legjobb nyomolvasója, Tommy „Sólyom” Hill sheriff szerepében Michael Horse.

A régi gárdához még olyan nagy nevek is csatlakoznak, mint Monica Bellucci, Jim Belushi, Laura Dern, Ashley Judd, Jennifer Jason Leigh, Tim Roth, Amanda Seyfried, Naomi Watts és a Pearl Jam énekese, Eddie Vedder is. Persze a lista még nem teljes…

Az amerikai Entertainment magazin több képet is bemutatott már, valamint különleges címlappal is meglepték a rajongókat. A képeken rengeteg rejtett utalás található, mint a bagoly, a tuskó, a mennyei piték, a fánkok, Cooper ügynök kedvenc itala a kávé és Laura Palmer titkos naplója. De oda tették még nekünk az 1992-es Twin Peaks – Tűz, jöjj velem! filmből a rejtélyes üzenetet közvetítő lány kék rózsáját és a zöld köves gyűrűt is.

A legújabb előzetes

Érdemes megnézni a sorozattal kapcsolatos legjobb és egyben legviccesebb videót is, amelyben John Malkovich szerepel:

Akinek egy kis frissítésre van szüksége az HBO-n vagy az HBO GO-n az új részek megjelenése előtt megnézheti az első két évadot.
Premier a magyar HBO-n május 22-én hajnali 3 órakor dupla résszel.

Az új Twin Peaks-sorozat bemutatója
• Május 22-én, hajnali 3 órakor (az amerikai premierrel egyidőben) az HBO3 csatornán az 1. és 2. fejezet lesz látható
• május 22-én, hajnali 5 órakor az HBO GO-n az 1-2. fejezet lesz elérhető, továbbá hajnali 6 órakor a 3. míg 7 órakor a 4. fejezet is megtekinthető lesz az HBO online videó tárában
• Május 22-én az HBO OD (On Demand) oldalán az első 2 fejezet hajnali 3 órakor, a 3. fejezet 6 órától, a 4. fejezet 7 órától lesz elérhető
• Május 22-én, este 22 órakor az HBO csatornán főműsoridőben látható lesz az 1. és 2. fejezet órás premier
• Május 29-én az az HBO3-on hajnali 3 órakor a 3. fejezet, 4 órától a 4. fejezet premierje lesz
• Május 29-én este 22 órakor az HBO-n a 3. és 4. fejezet látható
• Június 5-étől kezdve minden egyes rész hetente lesz elérhető az HBO GO-n, az HBO-n és az HBO3-on!