Modernkori tündérmesék: Jasmine Thompson és Molly Kate Kestner

2017. augusztus 11.
Bár gyerekkorunk tündérmeséi mind arra nevelnek, hogy higgyünk a csodákban, hiszen bármikor arra járhat egy beszélő kisállat vagy jótündér, aki megoldja a problémáink, felnőttkorunkra már magabiztosan söpörjük a „nonszensz" kategóriába a csodák leghalványabb esélyét is. Hatalmas tévedés, hiszen számtalan előadó köszönheti néhány netre feltöltött videónak és egy jótevőnek a karrierjét. Most két olyan fiatal tehetséget ismerhettek meg, akik a YouTube áldásos tevékenységének köszönhetik alakuló ismertségüket.

Jasmine Thompson
A mindössze 16 éves énekesnő hat éve kezdett el feltölteni különböző feldolgozásokat a netre. 2015-ben adta ki első kislemezét, az „Adore”-hoz készült videó 30 milliós nézettséget ért el a lány csatornáján. Itt bukkant rá többek között Robin Schulz is, aki a „Sun Goes Down” című számában használta fel Jasmine angyali hangját, majd 2016-ban a Chaka Khan „Ain’t Nobody (Loves Me Better)” c. dala hozta el a várva várt hírnevet, a videót 256 millióan nézték meg, a szám remix változata még nagyobbat robbant, és hetekig vezette a lejátszási listákat Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban és hazánkban is.
Jasmine jelenleg második kislemezét adta ki „Wonderland” címen, amely május 19-én jelent meg. Az albumról már megjelent a címadó szám, illetve egy új dal is, amely az „Old Friends” névre hallgat. A régi barátokat dicsőítő dalhoz elkészült egy Jonas Blue által megálmodott remix is, amely ugyancsak helyet kapott a lemezen. Jasmine selymes, sejtelmes hangja és melankolikus számai már most több milliárd rajongót szereztek a lánynak, és most, hogy a világ egyik legnagyobb kiadója is mögé állt, nincs megállás.

Molly Kate Kestner
Kestner pályafutása hasonlóképpen indult, mint Thompsoné: a lány távol élő rokonainak vett fel dalokat és töltötte fel őket YouTube-ra. 2014-ben „His Daughter” című számát a Star Trek egyik sztárja, George Takei és Jordin Sparks is megosztotta, ezzel nemsokára több milliós nézettséget generálva a lánynak. A „His Daughter” sikere után hamarosan leszerződött az Atlantic-hoz, akiknél következő dalai, a „Good Die Young” és a „Prom Queen” jelentek meg.
Legújabb száma, az „It’s You” a klisés „nem a te hibád, hanem az enyém” szakítómondat őszinte verzióját adja elő. „Sosem könnyű szakítani, és sokszor esünk abba a hibába, hogy inkább magunkat hibáztatjuk, hogy ne bántsuk meg még jobban a másikat. Pedig ha véget vetünk egy kapcsolatnak, annak nagy valószínűséggel oka van. Erről szól a dal.”
Molly már az új lemezén dolgozik, amely az új dalok mellett számos meglepetést tartogat még a rajongók számára!

Hazai forgalmazó: Magneoton / Warner Music